FTX, 2 milyar dolarlık girişim fonunu başlattığını duyurdu
FTX, 2 milyar dolarlık girişim fonunu başlattığını duyurdu

FTX, 2 milyar dolarlık girişim fonunu başlattığını duyurdu

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – FTX kripto borsası, yeni risk sermayesi fonu olan FTX Ventures’ın lansmanını duyurdu. 2 milyar dolarlık girişim fonu, yazılım, oyun, fintech ve sağlık alanında projeler oluşturan farklı Web3 ekiplerini destekleyecek.

Sam Bankman-Fried liderliğindeki borsa, yeni fona liderlik etmek için Amy Wu’da ipleri eline aldı.

Web3 ve Blockchain üzerinde çalışan ekipler için bir fon

Yeni fon, yönetimi altındaki 2 milyar dolarlık varlıkla piyasaya çıkıyor. Bunlar, Web3’te projeler oluşturan veya blok zinciri alanında çalışan ekiplere tahsis edilecektir. Fon, çeşitli geliştirme aşamalarındaki projelere yatırım yaparken, aynı zamanda FTX tarafından oluşturulan geniş ağdan yararlanarak projelere gelişimleri sırasında herhangi bir noktada ihtiyaç duyabilecekleri herhangi bir stratejik desteği sağlayacak. FTX Ventures, Paradigm’in Kasım ayında açıklanan eşi görülmemiş 2,5 milyar dolarlık kripto fonuna yaklaşıyor.

Fon hakkında konuşan Sam Bankman-Fried, şunları söyledi:

“FTX’teki yatırımcılarımız, büyümemizi ve gelişmemizi desteklemede derin bir etki yarattı. FTX Ventures’ta da aynısını yapmaya çalışıyoruz ve teknolojideki en parlak beyinleri ve çığır açan yenilikleri bulmaktan heyecan duyuyoruz.”

Amy Wu ekibin başına getirildi

Bankman-Fried, Lightspeed Venture Partners’ın eski ortağı Amy Wu’yu fonun arkasındaki ekibe liderlik etmesi için görevlendirdi. Wu, Lightspeed’in kripto ve oyun yatırımlarına odaklandı. FTX borsasındaki Bankman-Fried ve diğerlerinden övgüyle bahsetti ve onları “finansal hizmetler endüstrisini değiştiren en zeki insanlardan bazıları” olarak nitelendirdi.

Duyuru hakkında konuşan Bayan Wu, şunları söyledi:

“Sam ve finansal hizmetler endüstrisini alt üst eden en zeki insanlardan bazılarıyla birlikte çalışmak üzere FTX’e katılmaktan heyecan duyuyorum. FTX Ventures ile nesiller boyu iş kuran girişimcileri desteklemeyi amaçlıyoruz. Web3 oyunları ve ana akım izleyicileri ekosisteme getirme yeteneği konusunda özellikle heyecanlıyız.”

FTX’in ilk hamlesi değil

FTX, Temmuz ayında 900 milyon dolar toplamayı başardığında 18 milyar dolar değerindeydi. FTX Ventures daha yeni duyurulsa da, FTX, halihazırda birkaç projeye yatırım yapmış olduğu için kripto varlıklar alanına yatırım yapmaya yabancı değil. FTX’in en dikkate değer yatırımlarından biri, 100 milyon dolarlık bir finansman girişiminde yer aldığı Kasım 2021’de yapıldı. FTX, Web3 oyun fonunu başlatmak için Solana Ventures ve Lightspeed Venture Partners ile ortaklaşa girişime katıldı.

cryptodaily


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin