featured

FTT tokenlerinin kilidi açıldı, şimdi ne olacak?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – FTX borsasının çöküşü tüm piyasaları etkiledi. Kimse NFT pazar yerinin dahi etkileneceğini aklına getirmemiştir. Ancak durum öyle değil. İlginç bir şekilde, FTX’in NFT koleksiyonu üzerinde etkisi oldu. Bunun nedeni, NFTGo’nun BAYC’nin taban fiyatının son yedi gün içinde yaklaşık %10 düştüğünü açıklamasıydı.

Öte yandan FTX sözleşme dağıtıcısı FTT tokenlerinin kilidini açtı. Bu da piyasayı nasıl etkileyeceği konusunda şüpheleri oluşturdu. Tokenlerin kilidinin açılması ayrı bir sorun iken, FTT tokenin fiyatı da koca bir soru işareti olarak akıllarda kalıyor.

FTT tokenleri, genellikle jeton sözleşmesi dağıtıcısı tarafından periyodik olarak toplu halde serbest bırakılır. Ancak Pazar günü, tokenlerin geri kalanı aynı anda serbest bırakıldı.

FTT tokenlerinin kilidi çözüldü

FTT’nin değeri önemli ölçüde düşmüş olsa da, piyasaya sürülen yeni tokenler hala 400 milyon doların üzerinde durabildi. Bu kripto paranın değerini daha da etkiledi. Borsa, 11 Kasım’da iflas başvurusunda bulunmadan önce geçen haftanın başında başlayan bir likidite fırtınasının merkezinde yer aldı. Bu fiyatı büyük ölçüde etkisi altına aldı.

FTX’in çöküşünün ve 11 Kasım’daki borsa iflasının ardından, ticaret platformunun FTT tokeni son yedi gün içinde %91,6 değer kaybetti. FTT tokenin faydası tamamen şu anda iflas etmiş bir yapıya sahip. 

FTT’nin dağıtım sözleşmesi 12 Kasım 2022’de şaşırtıcı bir şekilde 192 milyon FTX tokenin kilidini açtı. Birkaç kripto borsası FTT mevduatını durdururken, coingecko.com gibi kripto para toplama siteleri dolaşımdaki token sayısını işaretledi.

Coingecko’ya göre, “FTX token Sözleşme Dağıtıcısının sözde kilitli FTT tokenlerinin tamamını dolaşıma aktardığını” belirtiyor. Şimdi silinmiş bir tweet’te Binance CEO’su Changpeng Zhao (CZ), Binance’in FTT mevduatlarını durdurduğunu tweetledi. CZ,

Binance, piyasayı etkileyen şüpheli ek arz potansiyelini önlemek için FTT’yi durdurdu.  Son gelişmeler ve durumu izleyeceğiz.

news.bitcoin


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin