Fransız istihbarat ajanı, Bitcoin karşılığında devlet sırlarını sattı
Fransız istihbarat ajanı, Bitcoin karşılığında devlet sırlarını sattı

Fransız istihbarat ajanı Bitcoin karşılığında devlet sırlarını sattı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bir Fransız istihbarat ajanı, Bitcoin (BTC) karşılığında The darknet’te resmi devlet sırlarını sattığı iddiasıyla tutuklandı.

Fransız istihbarat ajanı, Bitcoin karşılığında suç örgütlerine bilgi sattı

Fransız yerel basınına göre Fransız İstihbarat Servisi’nden (DGSI) bir yetkili, The Darknet’te, organize suç üyelerine BTC karşılığında hassas durum bilgisi satmakla suçlanıyor.

İsmi açıklanmayan yetkilinin 26 Eylül’de Fransız makamlarınca tutuklandığı belirtildi.

Casusluk, terörle mücadele ve siber suçların yanı sıra DSGI, tehdit oluşturan örgütlerin ve grupların gözetimine ilişkin bilgileri saklı tutma hakkında sahip.

Her ne kadar eylem için alınan BTC miktarı bilinmese de yetkili suçlu bulunursa, azami 7 yıl hapis ve 100 bin euro para cezasına çarptırılacak.

chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin