Tezos ve Ontology fiyat analizi: XTZ ve ONT nereye gidiyor?
Tezos ve Ontology fiyat analizi: XTZ ve ONT nereye gidiyor?

Fransa’daki bir şehir oylama için Tezos blok zincirini kullanıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Fransa’nın Yvelines kentindeki Verneuil-sur-Seine vatandaşları, Tezos blok zincirine dayanan Avosvotes uygulaması aracılığıyla 60 yıllık bir yol projesine oy veriyor. Oylama 1 Ekim – 8 Ekim 2020 aralığında gerçekleşiyor.

Tezos blok zinciri yoluyla oylama yapılıyor

Bu oylama 60 yıldır devam ediyor. Oylanan RD 154 yolu, Vernouillet ve Verneuil-sur-Seine komünlerini geçecek. Fransa’nın Yvelines bölgesinin tüm vizyonunu etkileme potansiyeline sahip ve on yıllarca süren planlama ve tartışmalardan sonra, Tezos blok zinciri aracılığıyla oylama zamanı geldi. 

Avosvotes CEO’su Florian Ribiere, konuyla ilgili şunları söyledi:

Verneuil-sur-Seine’de, Tezos blok zinciri merkezsiz ve güvenli oylama kanıtı, oy pusulasının doğruluğunu garanti etmeyi mümkün kılacaktır.

Seçmenler, oylarını Tezos blok zinciri tabanlı bir uygulama olan Avosvotes üzerinden kullanıyor. Teklife oy verirken, bireylerin kimlikleri manuel olarak doğrulanıyor ve herhangi bir oylamanın kanıtı, Tezos blok zincirinde depolanan bir sertifika şekline getiriliyor. İlgilenenler ayrıca oylama katılımını gerçek zamanlı olarak takip edebiliyor.

Blockchain seçimleri tamamen güvenli hale getiriyor

Seçim hileleri ve düşük seçmen katılımaları, hem yerel hem de ulusal düzeyde demokrasiye katılımın önünde uzun süredir engel teşkil ediyor. Blockchain teknolojisi kullanılarak bu zorlukları aşmak mümkün.

Ribiere, “Oylar %100 güvenli olacak ve her seçmen, oylarının dijital sayım sırasında hesaba katılıp katılmadığını kontrol edebilecek.” dedi.

Bu arada Binance tarafından listelenen popüler DeFi endeksi çöküş yaşıyor. Ayrıntıları buradan okuyabilirsiniz.

decrypt


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin