Fransa’da sert kripto para önlemleri geliyor: 1 euroluk işlemde bile KYC zorunluluğu yolda
Fransa’da sert kripto para önlemleri geliyor: 1 euroluk işlemde bile KYC zorunluluğu yolda

Fransa’da sert kripto para önlemleri geliyor: 1 euroluk işlemde bile KYC zorunluluğu yolda

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Geçen hafta Fransız yetkililer, anonim kripto işlemleriyle mücadele etmek için yeni önlemler üzerinde karar kıldıklarını duyurmuştu. Yeni kurallar, tüm Fransız kripto borsalarını etkiliyor ve KYC gereksinimlerine daha sıkı uymayı gerektiriyor.

Fransa Maliye Bakanı Bruno Le Maire, bunun terör finansmanıyla başa çıkmak için gerekli olduğunu söyledi.

Az bir miktar euro için bile tüm terörist finansman devrelerini kurutmalıyız. Bu sabah Bakanlar Kurulu’na kripto varlık işlemlerinin anonimliğine karşı mücadeleyi güçlendirmeyi mümkün kılan bir emir sunduk.

1 euroluk işlemde bile iki kimlik kanıtı gerekecek

Altı ay içinde, Fransız kripto borsaları 1 euroluk bir harcamayı takiben iki kimlik kanıtı istemek zorunda kalacak. Önceden, kimlik istemek için harcama sınırı 1.000 euro idi.

Her kripto borsasının Fransız finans düzenleyicisi Autorité des Marchés Financiers’e (AMF) kaydolması gerekecek. Söz konusu zorunluluk, daha az riskli görülen fiat çiftleri sunmayan borsalar için bile geçerli olacak. Fransız makamlarının hareketi kripto gizliliğine yönelik devam eden kısıtlamanın bir parçası olarak hizmet edecek.

Gizlilik odaklı kripto para birimleri tek tek delist ediliyor

Bir yıldan fazla bir süredir, FATF uyumluluğu dünya çapında birkaç borsayı, Monero, Zcash ve Dash gibi gizlilik paralarını kaldırmaya zorladı. Son olarak Hollanda merkezli LiteBit, eski adı Zcoin olan Firo’yu 22 Aralık’tan itibaren delist edeceğini duyurmuştu. LiteBit, kullanıcılara e-posta göndererek kararı şöyle duyurdu:

Kısmen bu kriptonun gizlilik özelliği nedeniyle. Hollanda’daki kripto şirketlerinin düzenleyicisi, gizliliği amaçlayan kripto para birimlerinin çok yüksek bir risk olduğunu belirtti.

Firo Kurucu Ortağı Reuben Yap, gizlilik kripto paralarının listeden çıkarılmasının dünya çapında bir trend haline geldiğini söyledi. Ancak borsaların, listeden çıkarmadan yasal uyumluluğu karşılayabileceğine de dikkat çekiyor.

Şu anda, etki öncelikle daha küçük veya bölgesel borsalarla sınırlı. Alanın geri kalanına, listeden çıkarmanın AML/KYC ile uyumlu kalmanın tek yolu olduğunu işaret ediyor, ki bu durum hiç de böyle değil ve kötü bir örnek oluşturuyor.

Mahremiyet ve bireysel özgürlükler yok mu ediliyor?

Yetkililerin mahremiyet risklerini artırmasıyla, bireysel özgürlüğün geleceği daha belirsiz hale geliyor. Le Marie terörün finansmanı ile mücadeleden bahsetse de, diğerleri bu tür tehlikeleri insanların mahremiyet hakkını korumakla dengeleme ihtiyacına işaret ediyor. Söz konusu hamlenin özellikle kişisel verilerin ihlaline yol açtığı düşünülüyor.

Son zamanlarda bir dizi gizlilik kripto parasını listesinden çıkaran kripto borsası Shapeshift, kullanıcı verilerine hâkim olan teknoloji firmalarının bir oligopolisine işaret ediyor. Bunun büyük bir kontrol dengesizliğine yol açabileceğine inanılıyor.

Teknolojinin çoğuna hükmediyorlar, mahremiyetin sınırlarını zorluyorlar ve nihayetinde bireylerin fikirlerini, düşüncelerini ve eylemlerini metalaştırıyorlar.

newsbtc


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin