Fransa’da Bitcoin “meşru para birimi” statüsü kazandı!
Fransa’da Bitcoin “meşru para birimi” statüsü kazandı!

Fransa yeni ICO yönetmeliği açıkladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Fransa Ekonomi ve Maliye Bakanı Bruno Le Maire, ICO dolandırıcılığından yatırımcılara korumak için yeni bir yönetmelik yayınladı. AB’nin kripto para birimi ve ICO için standartlaştırılmış yönetmeliği hâlâ belirsiz olmasına rağmen, Fransa yeni ICO yönetmeliği çıkarıp uygulamaya koyarak inisiyatif ele aldı.

Fransa yeni ICO yönetmeliği ile sektörü düzenleyecek

Duyuru, Ekonomi ve Maliye Bakanı Bruno Le Maire tarafından bir kaç gün önce resmi Twitter hesabında yapıldı. Yeni düzenleme, Fransız mali otoritesinin AMF’nin (Authorité des Marchés Financiers) sermayeyi artırmak için ICO yürütmeyi planlayan şirketlere onay ve izin verileceğini belirtti. Aynı zamanda, tüm ICO’ların teklifleri hakkında detaylı bilgi sunmaları gerekiyor. Böylece AMF, yatırımcıların yatırım kararlarından önce, gerekli özeni göstermelerine yardımcı olacak.

Yeni düzenleme, günümüzde oldukça yaygın hale gelen hileli ICO’lardan yatırımcıları korumayı amaçlıyor. Geçtiğimiz günlerde, AB bölgesinde kripto para birimi ve ICO’nun AB Ekonomik ve Mali İşler Konseyi’ne yönelik standartlaştırılmış bir düzenleme önerdiği bildirildi. Ne yazık ki, çaba beklenen geri bildirimi almayı başaramadı.

Chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin