Fransa ülkenin önde gelen bir ICO merkezi
Fransa ülkenin önde gelen bir ICO merkezi haline gelmesini istiyor

Fransa ülkenin önde gelen bir ICO merkezi haline gelmesini istiyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Fransa ülkenin önde gelen bir ICO merkezi haline gelmesini istiyor. Kısa süre önce yayınlanan bir görüşe göre, Fransa maliye bakanı Bruno Le Maire, ülkenin önde gelen bir ICO merkezi haline gelmesi için ilk para teklifleri (ICO) için yasal bir çerçeve oluşturmayı planlıyor.

Fransa ülkenin önde gelen bir ICO merkezi haline gelmesini için her şeyi yapıyor

Fransız web sitesi Numerama’da yayınlanan bir belgede Bruno Le Maire’nin, eski merkez bankası yetkilisi Jean Pierre Landau’dan kripto para birimleriyle ilgili bir yasal çerçeve önerisi sunmasını istediği belirtiliyor. Söz konusu yazıda şu ifadeler yer alıyor:

Fransa, ICO’ları sunan şirketler için geçici bir yasal çerçeve öneren ilk büyük finans merkezi olma yolunda her şeyi yapıyor.

Jean Pierre Landau, “Monsieur Bitcoin” adı verilen takma ismine sahip. Ayrıca geçtiğimiz ay Fransa’da kripto para birimi özel görev grubuna seçildi. Jean Pierre Landau’nun görev kapsamı “düzenlemlerin yapılması konusunda rehberlik etmek” olarak belirtiliyor.

“Bitcoin’in öncülük ettiği bir devrim hala devam ediyor.”

Bruno Le Maire, ülkenin hükümetine birkaç hafta içinde sunulacak olan bir eylem planı dahilinde, Fransa menkul kıymetler piyasası düzenleyici kurumu olan Autorité Des Marchés Financiers (AMF) tarafından şirketlerin ICO’lar aracılığıyla fonları artırmaları için yetkilendirme izni verebileceği belirtildi. Ancak yatırımcıları korumaya yönelik özel kriterler dikkate alınması gerekiyor.

Bruno Le Maire, bu Blockchain teknolojisinin ülkeye, yeni başlayanlar için daha önce görülmemiş fırsatlar sunacağını belirterek, token çıkararak para toplayabileceklerini de vurguladı. Bruno Le Maire açıklamlarına şunları ekledi:

Bitcoin’in öncülük ettiği bir devrim hala devam ediyor. Blockchain, girişimcilerimize yeni fırsatlar sunacak. Örneğin “ICO’lar aracılığıyla “tokenlerin” fon yaratmalarını sağlayacak. Bu, aracılar olmadan bir güven ağı oluşturmayı, daha fazla izlenebilirlik sunmayı ve artırmayı vaat ediyor. Bu çok önemli bir ekonomik verim oluşturuyor.

G20 tebliği kripto para birimleri üzerinde bir baskıya yol açmayacağını ortaya koydu

Bruno Le Maire göre, Fransa’nın bir finansal yenilik geleneği var ve onun yeni hedefi tüm oyunculara onların gelişimi için gerekli güvenliği garanti ederek 21. yüzyılın finans dünyasına girmek. Fransa Blockchain devrimini gözden kaçırmamak gerekiyor.

Ülke, Almanya ile birlikte özellikle G20’de tartışılacak olan kripto para birimleri konusunda da çağrıda bulundu. Zirvede, Buenos Aires’te Bruno Le Maire, kripto paranın ve Blockchain teknolojisinin önemini vurguladı. Düzenleme önerileri Temmuz’a kadar gelmesine rağmen, G20 tebliği kripto para birimleri üzerinde bir baskıya yol açmayacağını ortaya koydu.

Ccn

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin