Fransa’da sert kripto para önlemleri geliyor: 1 euroluk işlemde bile KYC zorunluluğu yolda
Fransa’da sert kripto para önlemleri geliyor: 1 euroluk işlemde bile KYC zorunluluğu yolda

Fransa Merkez Bankası’ndan “sürpriz” CBDC hamlesi! Bir sonraki aşamaya geçiyorlar

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Fransa Merkez Bankası, bu baharda merkez bankası dijital para birimi (CBDC) uygulamalarını ve kullanım durumlarını denemeye başlıyor.

Fransa Merkez Bankası CBDC çalışmalarında yeni aşamaya geçiyor

Banque du France bir süredir özellikle tokenize edilmiş varlıkların takas edilmesi ve kapatılması bağlamında dijital euroyu test ediyor. Merkez bankası bu tür deneylerin sadece deneme olduğunu, daha fazlası olmadığını da açıkça vurgulamıştı.

Ancak kıdemli bir Banque du France yetkilisinin yeni yorumları, Eurosystem’in dijital bir avronun potansiyel onayına yaklaştıkça, kurumun ufkun ötesine baktığını gösteriyor. ECB Başkanı Christine Lagarde da bu konu pek çok kez konuştu ve ocak ayının başlarında bir karar bekleniyor.

Mevcut yasalar da test edilmiş olacak

10 Aralık’ta, Fransız merkez bankasının genel müdür yardımcısı Denis Beau, devam eden CBDC deneylerine değindiği finansal teknoloji yeniliklerinden bahsetti. Sözlerinde, sürecin kapsamlı yapısını ve mevcut düzenleyici çerçeveyi yeniden yazma potansiyelini vurguladı.

Yaklaşan CBDC deneyleri(sekiz tane olacak) sadece teknolojinin potansiyelini araştırmamıza değil, aynı zamanda ekosistemdeki oyuncuları yarının manzarasının neye benzeyeceği konusunda, finansal yöntemler kadar temel konuları da sorgulamamıza yardımcı olacak. Ayrıca CBDC’ler için araçlar, sınır ötesi ödemeleri yürütme koşullarının iyileştirilmesi veya CBDC’leri finans sektörü oyuncularına sunmanın yeni yollarını anlayacağız. Buna karşılık bu deneyler, şu anda yürürlükte olan düzenleyici çerçevenin uyarlanması gerekip gerekmediğini değerlendirmemize yol açacaktır çünkü biz bu deneyleri mevcut yasal çerçeve içinde gerçekleştiriyoruz.

“Dijital euro gerektiğinde piyasaya sürülebilir”

Beau ayrıca denemeleri Banque du France’ın dijital bir avronun meyve vermesi durumunda hazırlık çabalarının bir parçası olarak çerçevelendirdi.

Yürütülen deneyler, doğrudan Eurosystem ihtiyacı ile ilgili. Şartlar gerektirdiğinde, merkez bankası parasının genel halk tarafından erişilebilir olmasını sağlamak ve ödeme araçlarını seçme özgürlüğünü korumak için bir CBDC çıkarmaya hazır olacağız.

theblockcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin