Fransa Merkez Bankası’ndan stablecoin açıklaması: “10 yılları etkileyebilir”
Banque de France Başkanı François Villeroy de Galhau, "Büyük Teknoloji" olarak stablecoinler tehdidini yineledi.

Fransa Merkez Bankası’ndan stablecoin açıklaması: “10 yılları etkileyebilir”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Banque de France Başkanı François Villeroy de Galhau, “Büyük Teknoloji” olarak stablecoinler tehdidini yineledi.

Bank of France yöneticisi, Avrupa’nın özel sektör küresel dijital varlıklarının yarattığı zorluklarla mücadelede ivme kaybetmeyi göze alamayacağı konusunda uyardı.

Bu ayın sonuna işaret ediliyor

Beş AB hükümeti – Almanya, Fransa, İtalya, İspanya ve Hollanda – taslak ortak bildirisinde, tüm yasal, düzenleyici ve gözetim konuları ele alınmadan önce küresel stablecoin’lerin AB’de faaliyet göstermesini önleme sözü verdikleri bildirildi. Komisyonun kripto varlıklarını düzenleme önerilerini bu ayın sonlarında ortaya koyması bekleniyor.

11 Eylül’de Bundesbank konferansında yaptığı konuşmada Banque de France Başkanı François Villeroy de Galhau şunları söyledi:

“Biz Avrupa’da, önümüzdeki on yıllar boyunca mali egemenliğimizi etkileyecek ödemeler konusunda acil ve stratejik seçimlerle karşı karşıyayız.”

Villeroy de Galhau’nun görüşüne göre en yakın risk, küresel piyasaya girişlerinden yararlanan “Büyük Teknolojiler” in “özel finansal altyapılar ve” parasal “sistemler inşa edecek ve kendilerini ihraççı olarak konumlandıracaklarından kamusal parasal egemenlikle rekabet edecekleridir.

Bu durumda, başkan, olası bir merkez bankası dijital para biriminin (CBDC) daha sonra gelecekteki bir “Büyük Teknoloji” stablecoininin “arka ucunda” yayınlanabileceği konusunda uyardı.

Dahası, bireysel yargı bölgelerinin hem yerel hem de küresel olarak kendi CBDC’lerini çıkararak özel ödeme varlıklarının ezici baskısına yanıt verebileceği konusunda uyardı.

Risklere dikkat çekiliyor

Bu çoklu CBDC’lerin özel sektör girişimleriyle eklemlenmesinin diğer merkez bankalarından gelen girdileri gözden kaçırma riskini alacağını söyledi.

Villeroy de Galhau, sözleri küçümsenecek biri değil. Avrupa Merkez Bankası (ECB) ve Eurosystem’in bir bütün olarak “CBDC’de geride kalmasına” “izin veremeyeceğini” vurguladı.

Bir Avrupa CBDC’nin hem perakende (genel halk için) hem de toptan satış versiyonundan (finans kurumları için) oluşabileceğini söyledi. Başkan ayrıca, bir euro-CBDC’yi düşünmekle Avrupa Ödemeler Girişimi’ni desteklemek arasında hiçbir çelişki olmadığını vurguladı.

Cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin