Fransa Merkez Bankası merkez bankası dijital para birimi pilot uygulamasında devasa fon kullandı
Fransa Merkez Bankası merkez bankası dijital para birimi pilot uygulamasında devasa fon kullandı

Fransa Merkez Bankası merkez bankası dijital para birimi pilot uygulamasında devasa fon kullandı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Fransa Merkez Bankası, blok zinciri ve stablecoin teknolojisi üzerine devam eden deneylerin bir parçası olarak Aralık ayında bir CBDC kullanarak 2,4 milyon dolar değerinde fon birimi işledi.

Başarılı uygulama

Fransa Merkez Bankası, ilk kez özel bir blockchain platformunda parasal fon paylarını kapatmak için teknolojiyi kullanarak Aralık ayında bir merkez bankası dijital para birimi – veya CBDC – deneyini başarıyla uyguladı.

Fransa Merkez Bankası’ndan 19 Ocak’ta duyurulduğu üzere, pilot uygulama 17 Aralık’ta başladı ve CBDC kullanarak yatırımcılar tarafından satın alınan ve satılan 2 milyon euro (2.4 milyon $) değerinde simüle edilmiş hisse işlendi.

Pilot uygulama, aynı zamanda CBDC stablecoin sağlayan, İngiltere merkezli bir düzenlenmiş blok zinciri hizmetleri sağlayıcısı olan SETL tarafından sunulan dağıtılmış defter teknolojisi ile gerçekleşti. SETL’nin IZNEZ kayıt tutma platformu fon birimi hareketlerini takip etmek için kullanıldı.

CBDC’ler, belirli bir ülkenin bankaları tarafından oluşturulan ve denetlenen merkezi olarak verilen stablecoinlerdir. Dai (DAI) gibi kripto para birimi stablecoinlerinin aksine, CBDC’ler merkezsizlik için hiçbir girişimde bulunmazlar ve bunun yerine yukarıdan aşağıya gözetim ile oluşturulurlar.

CBDC’ler artık bir gereklilik

Ulusal hükümetler ve bankacılık kurumlarını saf dışı bırakan kripto para birimi stablecoin’lerinin yayılmasının önünde durma baskısı geçen hafta tam olarak açığı çıktı.

15 Ocak’ta, Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell, Yahoo Finance’taki görüşmecilere CBDC’lerin yaratılmasının “yüksek bir öncelik” olduğunu ve “kötü özel sektör parası” dediği şeyin yayılmasıyla mücadele etmek için gerekli olduğunu söyledi.

Salı günkü duyuruda Fransa Merkez Bankası, bir CBDC’nin oluşturulmasının, neyin nereye gittiğini tam olarak takip ederken anlık işlem yapabilmede önemli bir adım olduğunu söyledi. Duyuru şunları belirtiyor:

“Teknolojik bir bakış açısından, deney, akıllı sözleşmelerin geliştirilmesini ve konuşlandırılmasını gerektirdi. Böylece Fransa Merkez Bankası CBDC token’larının dolaşımını kontrol edebilir, bunların transferleri ile yatırımcıların portföyünü kolay bir şekilde izleyebilir.”

Diğer birçok blok zinciri test programı, Fransa Merkez Bankası’nda görünüşe göre devam ediyor ve bazılarının 2021’in ortasına kadar çalışması bekleniyor.

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin