featured
Fransa kripto para düzenlemeleri planlıyor.

Fransa kripto para düzenlemeleri planlıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Fransa kripto para düzenlemeleri kapsamında yeni düzenlemelerin planları dahilinde olduğu açıkladı.

Fransa Maliye Bakanı Bruno Le Maire, yasadışı faaliyetlerin ve terörizmin finanse edilmesinde ve vergi kaçakçılığında kullanılan dijital para birimlerini kontrol altında tutmak için katı düzenlemeler yapılması çağrısında bulundu.

Bakan, Fransa Bankası eski vali yardımcısı Jean-Pierre Landau’dan, dijital para birimlerini denetlemek için kurallar hazırlanmasını istedi.

Bu düzenleme, dijital para birimleri ile vergi kaçakçılığı, kara para aklama ve ceza veya terör faaliyetleri yapılması gibi konular içeriyor.

Fransa kripto para hakkında uyardı

Le Maire, spekülasyon ve muhtemel finansal manipülasyon risklerine karşı uyardı. Özellikle önemli bir ivme kazanan Bitcoin’in bu risklerde başı çektiği belirtildi.

Almanya’nın Bundesbank yönetim kurulu üyesi Joachim Wuermeling, başka ülkelerde kripto para birimlerinin küresel ölçekte düzenlenmesi gerektiğini söyledi. Bunun nedeni ise tek tek ulusların uluslararası faaliyetleri kontrol etme yetkilerinin sınırlı olması.

Wuermeling, dijital para birimlerinin etkili bir şekilde düzenlenmesi için uluslararası işbirliğini gerektiğini de ekledi.

LSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin