Forrester Research: ABD firmaları tarafından yapılan Blockchain girişimlerinin% 90'ı hiçbir zaman operasyonel olmayacak
Forrester Research: ABD firmaları tarafından yapılan Blockchain girişimlerinin% 90'ı hiçbir zaman operasyonel olmayacak

Forrester Research: ABD’li Blockchain girişimlerinin yüzde 90’ı hiçbir zaman operasyonel olmayacak

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Şu anda faaliyet gösteren ABD şirketlerinin Blockchain girişimlerinin yaklaşık yüzde 90’ı nihayetinde sonlandırlacak. Bu istatistik, 31 Temmuz tarihli bir makalede Bloomberg tarafından alıntılanan Forrester Research tarafından yapılan bir çalışmadan geliyor.

Forrester Research: ABD firmaları tarafından yapılan Blockchain girişimlerinin %90’ı hiçbir zaman operasyonel olmayacak

ABD pazar araştırması şirketi Forrester Research, Amerikan şirketleri tarafından başlatılan Blockchain destekli projelerin yüzde 90’ının 2018’de askıya alınacağını öngörüyor.

Araştırma ayrıca, işlerinde yaygın olarak kullanılan dağıtık defter teknolojisini (DLT) birleştirmek için uğraş veren bazı şirketlerin, şimdi geri çekildiğini iddia ediyor.

Bu en yeni çalışma, en azından Forrester’in Amerika’da kurumsal Blockchain uygulamaları için acımasız bir gelecek öngördüğü ikinci vakayı işaret ediyor. 2017 yılında, şirket “2018: Blockchain devrimi biraz daha beklemek zorunda kalacak” başlıklı bir makale yayınladı.Şirket, 2018’in Blockchain girişimleri için hesaplaşma yılı olacağını iddia ediyor.

Hedeflerini gerçekliğe çevirmeyi başaramayanlar yatırımlarını bırakıp vazgeçecekler, teknolojiyi ve uzun vadede dönüşüm potansiyelini derinden anlayan diğerleri ilerlemeye devam edecektir.

Başka açıklamalar da yapılıyor

Bloomberg‘e göre, Enterprise Ethereum Alliance’ın (EEA) ilk yönetici direktörü Ron Resnick, Blockchain gelişimi ile ilgili 2019’da şirketlerin hala suları test ettiğini söyleyerek bir çirkinlik yaşanabileceğini öne sürdü.

Daha önce Hyperledger icra kurulu başkanı Brian Behlendorf, Blockchain uygulamalarının gelecek dalgasının Google, Amazon ya da Facebook gibi yerleşik teknoloji devlerinden gelmeyeceğini, çünkü bu şirketlerin Blockchain söz konusu olduğunda kör bir noktaya sahip olduklarını iddia etti.

Temmuz ayında eski Wall Street yöneticisi Mike Novogratz, kripto paraların ve Blockchain’in toplu olarak benimsenmesinin hala beş ila altı yıl uzakta olduğunu öngördü.

cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin