en iyi 10 kripto para birimi, forbes yayınladı

Forbes 2023’ün En İyi 10 kripto para birimini yayınladı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – 2023 Yılının en iyi 10 kripto para birimi neler? En iyi 10 kripto para birimi neye göre belirleniyor? Bitcoin ve Ethereum’dan Dogecoin ve Tether’a kadar, başlangıçta kripto dünyasına adım attığınızda binlerce farklı kripto para birimi olduğundan dolayı kafa karıştırıcı olabilir. Yön bulmanıza yardımcı olmak için, mevcut dolaşımdaki tüm coinlerin toplam değerine dayanarak en büyük 10 kripto para birimini aşağıda bulabilirsiniz:

 

İşte 2023 yılının en iyi 10 kripto para birimi:

2023 yılının en iyi 10 kripto para biriminin başında BTC var.

  1. Bitcoin (BTC)
    Piyasa değeri: 542.4 milyar dolar Satoshi Nakamoto tarafından 2009 yılında oluşturulan Bitcoin (BTC), orijinal kripto para birimidir. Çoğu kripto para birimi gibi BTC de bir blokzincir üzerinde çalışır. Binlerce bilgisayarın ağına dağıtılan işlemleri kaydeden bir defter olan blokzincir sayesinde Bitcoin, kriptografik bir bulmacayı çözerek doğrulanması gereken işlemleri güvende tutar.

Bitcoin’in fiyatı, adını duyurmasıyla birlikte patlama yaşadı. Mayıs 2016’da bir Bitcoin’i yaklaşık 500 dolara alabilirken, 30 Mayıs 2023 itibarıyla bir Bitcoin’in fiyatı yaklaşık olarak 27,978 dolardı. Bu, %5,496’lık bir büyüme demektir.

2023 yılının en iyi 10 kripto para birimi sıralamasında ETH, BTC’yi takip ediyor.

  1. Ethereum (ETH)
    Piyasa değeri: 230.3 milyar dolar Hem bir kripto para birimi hem de bir blokzincir platformu olan Ethereum, akıllı sözleşmeler ve takas edilemez tokenlar gibi potansiyel uygulamalarıyla program geliştiricilerin favorisidir.

Ethereum da muazzam bir büyüme yaşamıştır. Nisan 2016’dan Mayıs 2023’ün sonuna kadar fiyatı 11 dolardan yaklaşık 1,915 dolara yükselmiş, %17,307’lik bir artış göstermiştir.

2023 yılının en iyi 10 kripto para birimi sıralamasında Forbes’a göre USDT 3. sırada yer alıyor.

  1. Tether (USDT)
    Piyasa değeri: 83.2 milyar dolar Diğer bazı kripto para birimlerinin aksine, Tether (USDT) bir stabilcoin’dir, yani ABD doları ve Euro gibi fiat para birimleri tarafından desteklenir ve teorik olarak bu para birimlerinin değeriyle eşit bir değere sahip olması beklenir. Bu teorik olarak, Tether’ın değerinin diğer kripto para birimlerine göre daha istikrarlı olması ve diğer coinlerin aşırı oynaklığından endişe eden yatırımcılar tarafından tercih edilmesi anlamına gelir.

    Forbes’un 2023 yılının en iyi 10 kripto para birimi sıralamasında BNB 4.sırada kendine yer buluyor.

  2. Binance Coin (BNB)
    Piyasa değeri: 48.8 milyar dolar Binance Coin (BNB), Binance adlı dünyanın en büyük kripto para borsalarından birinde ticaret yapmak ve ücret ödemek için kullanabileceğiniz bir kripto para birimidir. 2017’deki piyasaya sürülmesinden bu yana, Binance Coin, sadece Binance borsasındaki işlemleri kolaylaştırmaktan daha fazlası haline gelmiştir. Şimdi ticaret, ödeme işleme veya seyahat düzenlemeleri yapmak için kullanılabilir. Ayrıca Ethereum veya Bitcoin gibi diğer kripto para birimleriyle ticaret yapılabilir veya değiştirilebilir.

BNB’nin 2017’deki fiyatı sadece 0.10 dolardı. Mayıs 2023’ün sonlarına doğru fiyatı yaklaşık olarak 313 dolara yükseldi, bu da %313,210’lik bir kazanç demektir.
Forbes’un 2023 yılının en iyi 10 kripto para birimi sıralamasında BNB’yi 5. sırada USDC takip ediyor.

  1. Amerikan Doları Coin (USDC)
    Piyasa değeri: 29.0 milyar dolar Tether gibi, Amerikan Doları Coin (USDC) da bir stabilcoin’dir, yani ABD doları tarafından desteklenir ve 1 USD’ye 1 USDC oranını hedefler. USDC Ethereum tarafından desteklenir ve küresel işlemleri tamamlamak için Amerikan Doları Coin’i kullanabilirsiniz.
  2. XRP (XRP)
    Piyasa değeri: 26.0 milyar dolar Ripple’ın dijital teknoloji ve ödeme işleme şirketi olarak bilinen kurucuları tarafından oluşturulan XRP, farklı para birimlerinin, fiat para birimleri ve diğer önemli kripto paralar da dahil olmak üzere, bu ağ üzerinde takas edilmesini kolaylaştırmak için kullanılabilir.

2017’nin başında XRP’nin fiyatı 0.006 dolardı. 30 Mayıs 2023 itibarıyla fiyatı 0.50 dolara yükseldi, bu da %8,251’lik bir artışa denk geliyor.

  1. Cardano (ADA)
    Piyasa değeri: 13.3 milyar dolar Kripto para sahnesine biraz daha geç giren Cardano (ADA), erken aşamada pay ispatı doğrulamasını benimsemesiyle dikkat çekmektedir. Bu yöntem, Bitcoin gibi platformlarda işlem doğrulama süresini hızlandırır, enerji kullanımını ve çevresel etkiyi azaltır. Cardano, ayrıca Ethereum gibi akıllı sözleşmelere ve merkezi olmayan uygulamalara imkan tanır ve bunları destekleyen yerel para birimi ADA tarafından çalışır.

Cardano’nun ADA tokeni, diğer büyük kripto paralara kıyasla görece mütevazı bir büyüme göstermiştir. 2017’de ADA’nın fiyatı 0.02 dolardı. 30 Mayıs 2023 itibarıyla fiyatı 0.38 dolardı. Bu, %1,806’lık bir artışa denk gelir.

  1. Dogecoin (DOGE)
    Piyasa değeri: 10.2 milyar dolar Dogecoin, 2013 yılında bir şaka olarak başladı, ancak bağlı bir topluluk ve yaratıcı memeler sayesinde hızla önemli bir kripto para birimi haline geldi. Birçok diğer kripto para biriminin aksine, Dogecoin’in oluşturulabilecek miktarıyla ilgili bir sınırlama yoktur, bu da arz arttıkça para biriminin değer kaybetmesine neden olabilir.

Dogecoin’in 2017 fiyatı 0.0002 dolardı. Mayıs 2023 itibarıyla fiyatı 0.07 dolara yükseldi, bu da %36,409’luk bir artış demektir.

  1. Solana (SOL)
    Piyasa değeri: 8.5 milyar dolar De merkezi olmayan uygulamalar (DApp’ler) ve akıllı sözleşmeleri güçlendirmek için geliştirilen Solana, hızlı ve güvenli işlem yapmak için benzersiz bir hibrit pay ispatı ve geçmiş ispatı mekanizması üzerinde çalışır. Solana’nın yerel tokeni SOL, platformu destekler.

2020 yılında başlatıldığında SOL’ün fiyatı 0.77 dolardı. Mayıs 2023 itibarıyla fiyatı yaklaşık olarak 21.36 dolardı, bu da %2,675’lik bir artış demektir.

  1. Polygon (MATIC)
    Piyasa değeri: 8.5 milyar dolar 2017 yılında kurulan Polygon – eski adıyla Matic Network – nispeten popüler bir kripto para birimidir. “Ethereum’un blok zincirinin interneti” olarak adlandırılır. Belki de bu yüzden MATIC, 7.000’den fazla merkezi olmayan uygulamayı (dApp) desteklemektedir.

Polygon, ilk piyasaya sürüldüğünde MATIC’in başlangıç fiyatı 0.00263 dolardı. Bugün MATIC 0.91 dolardan işlem görüyor, bu da %34,544’lük bir kazanç demektir.

Piyasa Değeri En Yüksek 10 Kripto Para Birimi - Webtekno

forbes.com

Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin