ABD’den peş peşe gelen açıklamalar Bitcoin için yükseliş dönemini başlatabilir mi?
ABD’den peş peşe gelen açıklamalar Bitcoin için yükseliş dönemini başlatabilir mi?

Forbes: Trump’ın havale vergisi Bitcoin kabulünü artırabilir

service service
Share

Share This Post

or copy the link

ABD Başkanı Trump, yasa dışı göçmenlerle mücadele etmek ve evlerine para göndermelerini zorlaştırmak için yeni bir vergi uygulaması başlatmayı planlıyor. Bu durumun Bitcoin ve kripto paralara olumlu etkisi olacağı düşünülüyor.

Yasa dışı göçmenler fiat yerine Bitcoin kullanabilir

Forbes’e göre, Donald Trump, vizelerinin sona ermesinin ardından ABD’de kalan yasa dışı göçmenlerin ve insanların yaşamlarını zorlaştırmak için yeni yollar bulmaya çalışıyor. Forbes’e göre, bu girişimler ABD’de düşük ücretli göçmenleri Bitcoin kullanmaya itebilir.

Havale vergisi Bitcoin’in benimsenmesine ilham veriyor

Trump yeniden seçime gidiyor. Bu nedenle, bu kararların 2020’de John McAfee ve diğer başkan adayları ile rekabet edeceği Trump’ın yeni seçim kampanyasının temeli olacağı söyleniyor.

Bu çözümlerden biri, insanların Meksika’ya ve geldikleri diğer ülkelere para göndermek için kullandıkları paraların vergilendirilmesidir. Bu yasa onaylanır ve yürürlüğe girerse, yasa dışı göçmenlerin fiat yerine Bitcoin kullanmaya başlamasına neden olabilir. Vergilendirilemez olmasının yanı sıra, kripto ödemeleri geleneksel elektronik ödeme sistemlerinden çok daha ucuz ve daha hızlıdır.

Forbes yazarı, ABD’deki Bitcoin’in şu andaki kullanımının zaten Trump’ın vergi getirme niyeti ile bağlantılı olabileceğine inanıyor. Hatta, geçtiğimiz hafta boyunca Bitcoin işlem hacmi, Meksika’da ve birkaç Güney Amerika ülkesinde bu sebeple artmış olabilir.

Forbes’e göre, Localbitcoin’den gelen veriler, bazı bölgelerde, Bitcoin ticaret hacimlerinin Trump’ın havale vergisi getirme niyetiyle ilgili haberlerinin ortaya çıkışıyla arttığını gösteriyor.

“Vergi havale ABD için iyidir”

Geçtiğimiz hafta, Kansas’lı eski bir üst düzey yetkili Kris Kobach da benzer bir şey teklif önerdi: Meksikalı göçmenlerin eve para göndermelerini engellenirse, para ülkede kalacağı ve bunun ABD ekonomisine iyi geleceğini söyledi.

U.Today

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin