blockchain
Yakın gelecekte Blockchain teknolojisinden direkt etkilenecek 3 sektör

Forbes, Blockchain kullanan milyar dolarlık şirketlerin listesini yayınladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Finansal haber kaynağı Forbes, 16 Nisan’da “Blockchain’in Milyar Dolarlık Bebekleri” ya da minimum 1 milyar dolar değerinde asgari geliri veya değeri olan Blockchain teknolojisini kullanan şirketlerin bir listesini yayınladı.

Liste, bankalar ve takas kurumları, gıda şirketleri, tedarik zinciri yönetimi firmaları ve diğerleri gibi geleneksel finansal firmaların yanı sıra kripto para ve blok zincir geliştirme alanlarındaki şirketlerden oluşuyor.

Forbes’in yayınladığı listenin başında dev isimler var

Listelenin başında Amazon, Walmart, Facebook, ING, Mastercard, Microsoft ve Nestle gibi dev isimler yer alıyor.

Listede yer alan kripto para ile ilgili şirketler arasında ABD merkezli kripto para borsası Coinbase, Avrupa madencilik ve donanım firması Bitfury ile Blockchain tabanlı finansal hizmetler ağı ve XRP tokeni geliştiricisi Ripple bulunuyor.

Blockchain teknolojisini benimseyen veya tamamen kullanan büyük firmalara dikkat çekmenin yanı sıra, liste aynı zamanda hangi blok zincir protokollerinin ve kimin tarafından benimsendiğini de içeriyor. Çeşitli Hyperledger protokolleri, Blockchain konsorsiyumu R3’ün Corda protokolü ve Ethereum ağı, çeşitli endüstrilerdeki birçok firmada belirgin şekilde yer alıyor.

Blockchain adaptasyonu çok hızlı gerçekleşiyor

Forbes, Blockchain teknolojisinin, günde 90 milyon işlem kaydının veya dünyada 48 trilyon dolarlık menkul kıymetlerin kayıtlarını tutan Depository Trust&Clearing Corp (DTCC) örneği başına çeşitli iş süreçlerini basitleştirme potansiyeline dikkat çekiyor.

Forbes’e göre, şirket, 50.000 kadar hesabını, geleneksel elektronik ödeme ağlarında hala gerçekleşmesi muhtemel olan yinelenen prosedürleri ve mutabakatların ortadan kaldırılmasına yardımcı olacak bir Blockchain tabanlı sisteme geçirmeye başlayacak.

Mart ayı ortasında, DTCC tokenize edilmiş menkul kıymetlerin işlem sonrası faaliyetleri için yol gösterici ilkeleri belirten bir bildiri yayınladı. Belge, tokenize edilmiş menkul kıymetler için yeni ortaya çıkan piyasanın, benzersiz özelliklerini ortaya koyuyor. Ayrıca geleneksel pazarlar için küresel politika standartlarının sıklıkla uygulanabilir olduğunu ve paydaşların güvenlik tokeni platformlarına ilişkin yasal sorumluluklarını belirlemelerinde yararlı olduğunu öne sürüyor.

cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin