Siber dolandırıcılık: Flört uygulamaları hedef haline geliyor!
Siber dolandırıcılık: Flört uygulamaları hedef haline geliyor!

Flört uygulaması kullananlar dikkat! Kripto dolandırıcılarının hedefindesiniz

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Siber güvenlik firması Sophos, uluslararası bir kripto para ticareti dolandırıcılığının Bumble ve Tinder gibi popüler flört uygulamaları aracılığıyla iPhone kullanıcılarını hedef aldığını söyledi.

Siber güvenlik firması, saldırganlar tarafından kontrol edilen ve kurbanlardan toplanan yaklaşık 1,4 milyon dolarlık kripto para birimi içeren bir Bitcoin cüzdanını ortaya çıkardı. Sophos araştırmacıları, tehdidi “CryptoRom” olarak adlandırdı.

Siber güvenlik firması çalışanları detayları bildirdi

Sophos’ta kıdemli tehdit araştırmacısı Jagadeesh Chandraiah bir blogda, CryptoRom dolandırıcılığının neredeyse her aşamada büyük ölçüde sosyal mühendisliğe dayandığını söyledi.

Saldırganlar, meşru arkadaşlık sitelerinde sahte profiller açıyorlar. Bu siteler aracılığıyla hedefleriyle bağlantı kuruyorlar ve onları bir mesajlaşma platformunda konuşmaya devam etmeye ikna ediyorlar.

Ardından hedefi, iyi getiri sağlayan sahte bir kripto para birimi alım satım uygulaması kurmaya ve yatırım yapmaya ikna ediyorlar. Sophos, kurbanın parasını geri istemesi veya yatırımdan sonra fona erişmeye çalışmasının reddedildiğini ve paranın ortadan kaybolduğunu söyledi.

Saldırganların kurbanların iPhone’larına da erişebileceğini ekledi:

Sahte kripto ticareti uygulamalarıyla iPhone kullanıcılarını hedefleyebilir ve cihazları üzerinde uzaktan yönetim kontrolü elde edebilirler. Kişisel verileri toplayabilir, hesap ekleyebilir veya kaldırabilir, diğer kötü amaçlı amaçlar için uygulamaları yükleyebilir ve yönetebilirler.

Kripto para borsası WazirX sözcüsü bu olaylar hakkında şunları iletti:

Dolandırıcılar, masum insanları kandırmak için sosyal mühendisliği kullandı. Yatırımcılardan dikkatli olmalarını ve yalnızca KYC ve AML yönergelerini takip eden meşru platformlarda ticaret yapmalarını içtenlikle rica ediyoruz.

Hindistan merkezli borsa, yeni gelenleri hesaplarını ve fonlarını güvende tutmak için güvenlik uygulamaları konusunda kripto ticareti hakkında eğitimin çok önemli olduğunu vurguladı.

thehindu


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin