featured

Florida valisi, Bitcoin ile vergi ödeme noktasında yollar aradıklarını söyledi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin kullanımı gün geçtikçe artıyor. Bireyler arasında kullanıldığı kadar artık belediye ve özel kurumlarda da kullanım seçenekleri olarak görebiliyoruz. Resmi olarak kullanım olduğu kadar yeni yeni sistemlere entegrelerine tanık oluyoruz. Son olarak Florida valisi, bu anlamda önemli bir bilgi paylaştı. Bitcoin ile vergi ödeme yollarının aradıklarını belirtti.

Florida valisi Ron DeSantis Salı günü düzenlediği basın toplantısında devlet kurumlarıyla konuştuğunu söyledi. Konuşmanın detaylarını paylaşan vali, onlara işletmelerin kripto para birimleriyle vergi ödemelerinin yollarını bulmalarını söyledi.

Finansal okuryazarlığa odaklanan bir yasa tasarısının imza töreni sırasında DeSantis, hükümetin “Florida eyaletindeki ödemeler için” Bitcoin kabul etmeye çalıştığını belirtti.

Florida valisi, Biden’ın emirlerinden dolayı endişeli

22 Mart Salı günü, Florida valisi Ron DeSantis eyalet çapında okullarda finansal okuryazarlığı zorunlu kılan bir yasa tasarısını imzalamak için meslektaşlarıyla bir basın toplantısı düzenledi. Eyalet için önemli bir adım atan vali, finansal okuryazarlığı sayesinde bireyleri erken yaştan bilinçlendirmek istiyor.

Diğer yandan vali DeSantis, ABD başkanı Joe Biden’in son zamanlarda dijital para odaklı yürütme emri hakkında endişe duyduğunu belirtti. DeSantis, merkezi olmayan kripto varlıkları ve merkezi dijital banka para birimleri (CBDC’ler) söz konusu olduğunda bir anlayış eksikliği olduğunu düşünüyor. DeSantis, 

“Bitcoin gibi merkezi olmayan bir dijital kripto para birimi ile bazılarının ABD dolarını temelde dijital bir para birimine dönüştürmek için federal düzeyde yapmaktan bahsettiği şey arasında bir fark var. Bence merkezi olarak kontrol edildiğinde bununla ilgili çok fazla tehlike var. Merkezi bir otoritedeki birine, belirli malları satın alma erişimini temelde kapatabilmesi için vereceği gücün miktarı konusunda endişeleniyorum. Keşfedilmemiş bir bölgede olacağız.”

news.bitcoin


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin