Ripple
Ripple

Flaş: Ripple’dan çok konuşulacak hamle! Şimdi ne olacak?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Blockchain ağı Ripple, özellikle likiditesi ve sınır ötesi ödeme noktaları nedeniyle geçtiğimiz yıl üstel büyüme gösterdi. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu tarafından aleyhine açılan uzun davaya rağmen bu büyüme dikkat çekiciydi.

Ripple milyonlarca dolarlık hisseyi geri aldı

Ripple Labs CEO’su Brad Garlinghouse bugün erken saatlerde şirketin C Serisi fonlarında sattığı hisseleri 15 milyar dolarlık bir değerlemeyle geri aldığını duyurdu. Aralık 2019’da SEC davasından önce düzenlenen finansman turu, o sırada Tetragon Financial Group tarafından yönetiliyordu ve 200 milyon dolar değerindeydi.

İlginç bir şekilde Tetragon, şirkete yatırdığı fonları kullanmak için SEC davasının açılmasından kısa bir süre sonra Ocak 2021’de Ripple’a dava açmıştı. Şirketin Ripple’ın 175 milyon dolar değerindeki hisseleri geri alması konusundaki ısrarı, o sırada temsilciler tarafından “fırsatçılık” olarak adlandırıldı ve mahkeme sonunda Nisan ayında lehte karar verdi.

Ripple, kendi şartlarında da olsa Tetragon’un talebine şimdi boyun eğmiş görünüyor. Garlinghouse’a göre geri alım, şirketin mali pozisyonunun nispeten güçlü olmasıyla birlikte “en iyi yılın” arkasından geldi. Finansal kurumlar için likidite sağlamak için XRP kullanan Ripple’ın isteğe bağlı likidite hizmeti, 2021’de her çeyrekte %130 büyürken, Ripple’ın kendisi son çeyrekte %33 büyüdü.

Tweet dizisindeki yönetici, diğerlerinin yanı sıra “NFT’ler, CBDC’ler, birlikte çalışabilirlik köprüleri, yan zincirlerin” geliştirilmesine işaret ederek şirketin daha fazla genişlemeye baktığını belirtti. Bu yönde atılmış büyük bir adım, bu ayın başlarında Ripple’ın NFT devnet’inin piyasaya sürülmesiydi ve bu da nihayetinde NFT ticaretini ve madenciliği blok zincirine getirecek.

Birçoğu, Tetragon gibi tartışmalı yatırımcılardan hisseleri üzerindeki kontrolünü yeniden kazanmasını gerektireceğinden, şirketin gelecekteki bir halka arzına doğru bir hamle olarak pahalı geri alımı düşündü. Durumun böyle olup olmadığı görülecek olsa da, 15 milyar dolarlık fiyat etiketi, değerini büyük ölçüde artırarak Ripple Labs’ın lehine çalışabilir.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin