Flaş: Ripple - SEC XRP davasında kozlar el değiştirdi! S

Flaş: Ripple – SEC davasında kozlar el değiştirdi! SEC’ten mini zafer

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Ripple Labs aleyhindeki davasında bu sefer küçük bir zafer kazanan taraf, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) oldu. 

SEC’e, Chris Larsen (Ripple Lab kurucu ortağı) ve Brad Garlinghouse (Ripple Lab CEO’su) olmak üzere iki bireysel sanıkla ilgili bir keşif programı sağlaması için bir uzatma izni verildi.

SEC ve Ripple Labs arasındaki sert yasal savaş, Aralık 2020’nin sonlarında SEC’in Ripple Labs’i yerel tokeni XRP’yi kullanarak kayıtlı olmayan bir Menkul Kıymet Tokeni Teklifinden (STO) 1,3 milyar dolar kazanmakla suçlamasıyla başladı.

Ancak Ripple Labs, XRP tokeninin bir menkul kıymet değil, uluslararası ödemeleri kolaylaştırmak için bir yöntem olduğunu belirterek zeminini korudu. Ripple ayrıca, SEC’in Ripple’a tokeninin bir menkul kıymet olduğu konusunda adil bir bildirimde bulunmadığını savundu.

Hukuk savaşı yıllarca sürdü

Karar SEC için bir kazanç olsa da, bazı kişiler SEC’in gücünün sürdüğünü ve Ripple Labs’ı hayal kırıklığına uğratmak için davayı yavaşlattığını düşünüyor.

Ripple Labs, yaklaşık iki yıldır davanın yükünü taşıyor ve XRP tokeni kripto borsalarının çoğundan listeden çıkarılma derecesine kadar çok büyük darbeler aldı.

Verilen uzatma ne anlama geliyor?

Mahkeme kararına göre:

“SEC, Bireysel Davalıların dosyalanmasından sonraki bir hafta içinde herhangi bir ek keşif gerekip gerekmediği konusunda Mahkemeyi bilgilendirecektir.”

Uzatma, sanıklara SEC’in şikayetlerine yanıt vermeleri için 8 Nisan’a kadar süre veriyor ve SEC’in ek keşifle ilgili kararı, 22 Nisan için ortak bir önerilen zamanlama emriyle 15 Nisan’da planlanıyor. Ancak, bu tarihler kesin olarak belirlenmedi; Ripple Labs’in ne kadar hızlı hareket ettiğine bağlı olarak değiştirilebilirler.

“Bireysel sanıkların cevabının dosyalanması tetikleyici olaydır. Cevap sunulduğunda, 8 Nisan’dan önce bile olsa, cevabın sunulduğu tarih, SEC pozisyonunun ve ortak önerilen planlama emrinin dosyalanması için iki haftalık süreyi başlatır.”

invezz


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin