Popüler YouTuber kripto dolandırıcılığı yaptı!
Popüler YouTuber kripto dolandırıcılığı yaptı!

Flaş: Popüler YouTuber kripto para dolandırıcısı çıktı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – En sevdiğiniz sanatçıların ve ünlülerin NFT’lerle uğraşmasının sinir bozucu olduğunu düşünüyorsanız, size bir haberimiz var. Ice Poseidon olarak bilinen YouTuber Paul Denino’nun, bir kripto şeması kullanarak hayranlarını yarım milyon dolar dolandırdığı bildirildi.

Denino hayranlarını yatırım yapmaya teşvik ederek yeni bir kripto para birimi olan CxCoin’in değerini artırdı. Sözde hayranlarını bunun uzun vadeli bir proje olduğuna inandırdı ancak daha sonra elindeki tüm kripto paraları satmaya başladı ve diğer yatırımcıların yani hayranlarının birçoğunun sahip olduğu kısmın tamamen çökmesine neden oldu.

YouTuber 500.000 doları cebe indirdi

Coffeezilla’dan başka bir YouTuber, bulgularını CxCoin ve Denino’nun eylemleriyle paylaşan bir video yayınladı. Bildirildiğine göre, Denino yaklaşık 500.000 dolar cebe indirdi ve bunun 200.000 dolarını geliştiricilere ödeme yapmak için kullandı.

İkisi arasındaki bir telefon görüşmesinde Coffeezilla, Denino’yu parayı hayranlarına iade etmesi için cesaretlendirmeye çalıştı ama o tamamen utanmazca davrandı: “Evet, parayı geri verebilirim, bu benim elimde, ama bunu yapmayacağım” dedi.

https://twitter.com/coffeebreak_YT/status/1488195511312080899?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1488195511312080899%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.gamingbible.co.uk%2Fnews%2Fstreamer-allegedly-steals-500000-from-fans-crypto-scam-20220202

Denino, TwitLonger’da duruma yanıt veren bir açıklama da yayınladı:

“CxCoin’de herkes para kaybetmedi, başlangıçta iyi bir fiyata satın alan insanlar aslında biraz para kazandı. Çıkarmadan önce insanları bunun son derece riskli ve değişken bir şey olduğu konusunda uyardım ve eğer isterlerse ne zaman satın alacaklarını anlamalarını sağladım. Sonunda sahte CxCoins satın alan bazı insanlar oldu ve ben nezaketen paralarını iade ettim, muhtemelen bunun için 10.000 dolar harcadım. Alakalı olmadığını biliyorum ama sadece CxCoin’deki eylemlerimin kötü niyetli olmadığını göstermek istiyorum.”

Daha önce de yasa dışı işler peşindeydi

Denino, daha önce, polisin bir American Airlines uçuşunda bomba tehdidi çağrısında bulunmak için izleyicileriyle bir aldatmaca düzenlediği iddia edildikten sonra, 2017’de Twitch’ten kalıcı olarak yasaklanmıştı.

gamingbible


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin