Flaş: IMF'den çok kritik kripto para uyarısı!
Flaş: IMF'den çok kritik kripto para uyarısı!

Flaş: IMF’den çok kritik kripto para uyarısı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Uluslararası Para Fonu’ndaki (IMF) üst düzey bir yetkili, kripto para birimlerine karşı uyarıda bulundu. Yetkili, kripto paraların geleneksel para birimleri üzerinde kullanımlarının, özellikle gelişmekte olan piyasalar için “acil ve akut risklere” yol açtığını savundu.

Financial Times’a konuşan IMF mali danışmanı ve STK’nın para ve sermaye piyasaları departmanı başkanı Tobias Adrian, kripto para birimlerindeki volatilitenin gelişen piyasalarda “istikrarsızlaştırıcı” sermaye akışlarına yol açtığı konusundaki endişelerini dile getirdi.

Politika yapıcılar için büyük zorluk

Adrian, kripto para birimlerinin bazı ülkelerdeki politika yapıcılar için “büyük bir zorluk” oluşturduğunu ve kripto para birimlerinin zirvelerinden bu yana nasıl yaklaşık 1 trilyon dolar kaybettiğini vurguladı.

Kripto para suçları 2021’de 14 milyar dolarla rekor kırdı

Kriptolaşma karşısında sermaye akışı yönetimi önlemlerinin en ince detayına kadar düzenlenmesi gerekecek. Sermaye akışlarını yönetmek için yerleşik düzenleyici araçların uygulanması, değerin araçlar, yeni kanallar ve yeni hizmet sağlayıcılar aracılığıyla iletilmesi durumunda daha zor olabilir.”

El Salvador iyi yolda değil

IMF ayrıca yakın zamanda El Salvador‘u Bitcoin’i resmi para birimi olarak kaldırmaya çağırdı. IMF başkanı Nayib Bukele, kripto para birimlerinin oluşturduğu riskler konusunda uyardı ve bunun sonucunda El Salvador’un kurumdan kredi almakta zorlanabileceğini söyledi.

Geçen yıl Eylül ayında El Salvador, ABD dolarının yanı sıra tüm işlemlerde Bitcoin kullanımına izin veren dünya çapında ilk ülke oldu.

Rusya Merkez Bankası da neden olarak volatilite ve suç amaçlı kullanım potansiyelini öne sürerek kriptonun tamamen yasaklanması çağrısında bulunmuştu.

investmentweek


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin