YouTube sayesinde Google kripto alanına giriyor
YouTube sayesinde Google kripto alanına giriyor

Flaş: Google’ın kapıları kriptoya resmen açılıyor mu? Dev hamle!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – YouTube, NFT alanına giriş yapıyor. Bu hamle sayesinde Google’ın da kripto alanına en net girişlerinden biri gerçekleşmiş olacak. Şirketin CEO’su Susan Wojcicki, Twitter ve Meta gibi rakiplerinin piyasaya girmesiyle Salı günü içerik oluşturuculara yazdığı yıllık mektubunda, YouTube’un yaratıcıları için yeni bir gelir kaynağı olarak NFT özellikleri sunmayı düşündüğünü söyledi.

Google’ın kripto para alanına en net girişi olabilir

Wojcicki, şirketin içerik oluşturucuların “NFT’ler gibi şeyler de dahil olmak üzere gelişen teknolojilerden yararlanmalarına” yardımcı olmaya odaklandığını ve gerçekleşirse YouTube’un ana şirketi Alphabet Inc.’in piyasaya ilk girişi olacağını söyledi.

YouTube’un, kripto paralar etrafında inşa edilmiş internet için bir şemsiye terim olan Web3’ü, inovasyon için bir “ilham kaynağı” olarak nitelendirdiğini ekledi.

Twitter NFT alanına yakın ilgi gösteriyor

Geçen hafta Twitter, kullanıcıların piyasadaki yatırımlarını göstermek için NFT’lerini profil fotoğrafları olarak belirlemelerine izin vermeye başladı ve bu özelliği kullananlara normal dairesel şekilli olanlar yerine altıgen şekilli profil resimleri verildi.

Financial Times, geçen hafta Facebook ve Instagram’daki ekiplerin Twitter’ın sunduğuna benzer bir özellik eklemek için çalıştığını ve kullanıcıların NFT’ler oluşturup satmasına izin verecek ayrı bir özellik üzerinde çalıştıklarını bildirdi.

Sektör çok büyüdü

Veri toplayıcı DappRadar’a göre, NFT’lerin geçen yılki satış hacmi 24,9 milyar dolar. NFT çılgınlığının bir sonucu olarak, satış hacmi 2020’de 94,9 milyon dolarken inanılmaz ölçüde arttı.

forbes


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin