Yeni Bitcoin ETF geliyor
Yeni Bitcoin ETF geliyor

Flaş gelişme: Yeni Bitcoin ETF geliyor! Onay alındı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na bugün iletilen bir dosyaya göre, Valkyrie Bitcoin Miners ETF Nasdaq borsasında listelenmek için onay aldı. Yeni bir Bitcoin bağlantılı ETF geliyor.

Bitcoin madencilik ETF’si geliyor

Valkyrie CEO’su Leah Wald’ın açıklamasına göre, yatırımcıların Bitcoin madenciliğine yönelik ilgisi şirketin borsada işlem gören fonu sunmak için 26 Ocak’ta SEC’e başvurmasına neden oldu. Şirket kârlarının en az yarısını BTC madenciliği ve ilgili faaliyetlerden elde ediyor. ETF varlıklarının bir bölümü ise 26 Ocak başvurusuna göre net varlıklarının “önemli bir bölümünü” Bitcoin’de tutan şirketlere yatırılacak.

Varlık yöneticisi Pazartesi günü e-postayla gönderilen bir açıklamada, Valkyrie Bitcoin Miners ETF’nin Salı günü Nasdaq’ta “WGMI” senedi sembolü altında işlem görmeye başlayacağını söyledi.

Valkyrie, ProShares’in New York Menkul Kıymetler Borsası’nda ProShares Bitcoin Strategy ETF’sini (BITO) piyasaya sürmesinin ardından Ekim ayında ABD pazarlarında bir Bitcoin vadeli işlem ETF’si sunan ikinci varlık yöneticisiydi. BITO, alım satımının ilk gününde, ilk 15 dakikasında 250 milyon dolarlık hisse ticareti yaptıktan sonra tüm zamanların en iyi 15 ETF lansmanı arasında yer aldı ve ikinci gününde 1 milyar dolarlık varlığa ulaşan en hızlı ETF oldu.

Kurumsalların ilgisi arttı ama spot ETF’ye onay yok

Bitcoin, geçen yıl daha büyük şirketlerin dijital para birimiyle uğraşmaya başlamasıyla kurumsal yatırımcıların iştahını da artırdı. Tesla, 2021’in başında Bitcoin’e 1,5 milyar dolar yatırım yaptı ve şimdi yaklaşık 2 milyar dolar değerinde BTC’ye sahip. En büyük kurumsal Bitcoin sahibi MicroStrategy, dijital para birimini biriktirmeyi bırakmadı ve son zamanlarda varlıklarına binlerce taze BTC ekledi.

ABD’li yatırımcılar Bitcoin’e ilgi göstermeye devam etse de, SEC henüz ülkede bir spot Bitcoin ETF’sinin listelenmesine izin vermiyor ve alıcıları türev tabanlı teklifler ve Bitcoin ile ilgili menkul kıymetlere yatırım yapanlar gibi alternatif yollar aramaya teşvik ediyor.

nasdaq


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin