featured

Flaş Gelişme: Orta Amerika ülkesi, kripto yasasını meclisten geçirdi!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Panama Ulusal Meclisi, Bitcoin ve kripto pazarını düzenleyen bir yasa çıkardı. Ülke yetkilileri, yasayla yeniliği teşvik etmeyi ve ekonomiyi canlandırmayı umuyorlar. Kripto yasasını onaylayarak ülke önemli bir adım attı.

Panama Ulusal Meclisi, 28 Nisan’da yasama organının resmi Twitter hesabında duyurulan kripto para birimlerinin düzenleneceği bir yasa çıkardı. Yasa, özellikle kripto para birimlerinin ticarileştirilmesini ve kullanımını içeriyor. 

Yasa oldukça geniş ve düzenleme kripto endüstrisinin birkaç yönünü kapsıyor. Henüz ülkenin Cumhurbaşkanı Nito Cortizo tarafından imzalanması bekleniyor.

Yetkililerin bir inovasyon ortamı yaratmaya odaklandıklarında olduğu görülüyor. Bazıları bunun Panama’nın Latin Amerika’da inovasyon ve teknoloji için bir merkez haline gelmesine yardımcı olacağını söylüyor. Ayrıca, istihdam yaratmasına ve finansal katılımı teşvik etmesine yardımcı olarak vatandaşlara fayda sağlamasını bekliyorlar.

Panama, kripto para birimlerini düzenlemek için yasalar çıkaran, büyüyen bir ülke listesine katılıyor. Gelişmekte olan ülkeler, kriptoya izin verme konusunda hevesli. Büyük ekonomiler çok daha temkinli. Amerika Birleşik Devletleri kriptoyu düzenleme çabalarını daha yeni duyurdu. Çin kriptoyu tamamen yasakladı ve Hindistan yasadışı faaliyeti önlemek için küresel işbirliğinin gerekli olduğunu söylüyor .

Panama’da ayrıca DeFi milletvekillerinin dikkatini çekiyor

Kripto piyasası için düzenleme uzun zaman oldu. Eğer bir şey varsa, beklenenden daha geç geldi. Tarihte emsali olmayan yeni bir varlık sınıfını düzenlemenin zorlukları var. Ancak bu zorluklar merkezi olmayan finans (DeFi) sektörü için daha da belirgin.

Milletvekilleri ve diğer yetkililer şimdi dikkatlerini bu zorluklara çeviriyorlar. Uluslararası Para Fonu (IMF), DeFi piyasasının finansal piyasalar için risk oluşturduğunu ve düzenleme gerektirdiğini belirten bir rapor yayınladı.

beincrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin