MicroStrategy, yılın son Bitcoin indirimini kaçırmadı!

Flaş Gelişme: MicroStrategy, yeni BTC alımını gerçekleştirdi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto piyasasına olan güven duygusu artıyor. 40 bin dolarlık psikolojik bölge üzerinde durabilen Bitcoin, diğer varlıklarla beraber daha fazla değerlenme yaşadı. Bu sayede yeniden kurumsal yatırımcıların ilgisini çekebildi. Son BTC alımı ise yine tanıdık bir şirketten geldi.

Bitcoin (BTC) savunucusu Michael Saylor’un sahip olduğu yazılım firması MicroStrategy, Salı günü ek bir bütçeyle 4,167 BTC satın aldı. Firma, halka açık herhangi bir şirket arasında en büyük BTC holdingine sahip olduğunu tekrar gösterdi.

Bir Twitter gönderisinde Saylor, firmanın tokenlara toplam 190,5 milyon dolar harcadığını söyledi. Şirket, BTC başına ortalama 45.714 dolarlık bir fiyat değerlemesine sahip. Bu da MicroStrategy’nin satın alma işleminden zaten bir kar elde ettiğini gösteriyor. 

BTC alımı, kurumsal tarafta yeniden gerçekleşti

Satın alma MicroStrategy’nin toplam Bitcoin varlığını bugünün fiyatına göre yaklaşık 6 milyar dolara çıkardığını gösteriyor. Ellerindeki Bitcoin sayısı ise 129.218 adet. CoinGecko’nun verilerine göre, rakam Wall Street’teki en büyük ikinci token sahibi Tesla’nın elindeki token sayısının neredeyse üç  katı olduğunu gösteriyor. Elektrikli otomobil üreticisinin 48.000 varlığını bulunuyor..

MicroStrategy, BTC alımlarını borçla finanse ediyor

Satın alma, yazılım firmasının daha fazla BTC satın almak için yaklaşık 205 milyon dolar borç aldığına dair yakın tarihli bir duyurunun hemen ardından geldi. Kredi anlaşması kripto bankası Silvergate Capital ile yapıldı. MicroStrategy’nin mevcut Bitcoin varlıklarını teminat olarak kullandı.

MicroStrategy, 2020’de trendi başlatmıştı. O günden bu yana düzenli alımlar gerçekleştiriyor. Kripto biriktiren en eski Wall Street şirketlerinden biri olarak dikkat çekiyor. Şirketin CEO’su ise, kriptonun sesli bir savunucusu.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin