Alchemix’ten den fon toplama turu geldi – işte ayrıntılar
Alchemix’ten den fon toplama turu geldi – işte ayrıntılar

Flaş gelişme: En büyük hedge fonlarından biri Bitcoin piyasasına giriyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Geçen ay SEC veritabanına dahil olan bir düzenleyici beleye göre, dünyanın en büyük hedge fonlarından Renaissance Technologies, Bitcoin vadeli işlem piyasasına yönelik bir hamle yapmaya hazırlanıyor.

30 Mart tarihli belgeye göre 75 milyar dolarlık hedge fonuyla en iyi nicelik temellik yatırımlardan birine sahip olan şirketin Bitcoin vadeli işlemlerine girmek için artık önünde bir engel kalmadı. Firma, ticaret faaliyetlerini CME’de işlem gören sözleşmelerle sınırlayacağını söyledi.

CME’nin 2017 yılında başlatılan Bitcoin vadeli işlemleri, yatırımcıların Bitcoin teslim almak zorunda kalmadan büyüyen varlık üzerinde spekülasyon yapmalarına olanak tanımaya başlamıştı. CME Group, 2020’nin ilk çeyreğinde Bitcoin vadeli işlem piyasasında yeni artışlar görmeye başladı.

Raporda şu ifadeler yer alıyor:

Bahsi geçen vadeli işlemler için temel emtia olan Bitcoin nispeten yeni ve oldukça spekülatif bir varlıktır. Bitcoin tabanlı vadeli işlemler ve Bitcoin bazlı vadeli işlemler son derece oynaktır ve yatırım sonuçları zaman içinde önemli ölçüde değişiklik gösterebilir. Bu tür yatırımlar, diğer yatırımlardan çok daha fazla spekülatif ve toplam sermaye kaybıyla sonuçlanma olasılığı daha yüksek olarak değerlendirilmelidir.

Cuma günü, Renaissance Technologies’nin baş Medallion fonu performansı sebebiyle manşetlere çıktı. Wall Street Journal, volatilite küresel pazarları sürüklerken 10 milyar dolarlık fonun bugüne kadar %24 arttığını bildirdi. Long Island merkezli firma Mart ayında %9,9 büyüdü.

Firmanın Bitcoin’e geçmesinin kripto para adına yükseliş işareti olup olmadığı elbette belirsiz. Zira firma varlığı shortlamak için BTC vadeli işlemleri gerçekleştirebilir.

1982 yılında kurulan şirket, ödüllü matematikçi James Simons tarafından yönetiliyor. Bloomberg tarafından belirtildiği üzere hedge fonunun Medallion fonları yüksek getirileriyle biliniyor ve yatırımcılara 1988’den 2018’e de yıllık ortalama %40 getiri sağlamasıyla tanınıyor.

theblockcrypto

Bitcoin halving öncesinde bazı veriler alarm veriyor


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin