2022 Metaverse yılı olacak!
2022 Metaverse yılı olacak!

Flaş: Dev firmalar harekete geçti, Metaverse akını başlıyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Küresel pandemi mağazaları kapattı, insanları evde tuttu ve iki yıl boyunca karantina dalgalarına neden oldu. Bu sırada perakende satışlar rekor miktarlarda arttı. Metaverse bu işin neresinde? Peki en büyük ABD perakendecilerinin enflasyon, işgücü kıtlığı veya 2022’nin önlerine getireceği diğer zorluklar konusunda çok endişeli görünmemesi şaşırtıcı mı?

NRF’nin her Ocak ayında New York’taki Javits Kongre Merkezi’nde ev sahipliği yaptığı bir perakende konferansı ve ticari fuarın birleşimi olan bu yılki Ulusal Perakende Federasyonu Büyük Şovu’nda hakim olan tutum da Metaverse üzerineydi.

Geçen yıl, yüz yüze etkinlik Covid-19 nedeniyle iptal edildi ve yerini sanal bir konferans aldı. Bu yılki gösteriye katılım, yaygın Omicron varyantı nedeniyle çok sayıda son dakika iptaliyle birlikte, pandemi öncesi gösterinin yaklaşık yarısı kadardı.

Pandemi Metaverse’e yönlendirdi

Pandemi, perakendecileri yeni şeyler yapmanın yollarını denemeye ve değişimi benimsemeye daha istekli hale getirdi. Pandemi vurduğunda, en iyi teknolojiye sahip perakendeciler ve canlı yayın, video mağazası randevularıi yeniliklerle en hızlı şekilde dönebilen perakendeciler en büyük kazananlardı.

Bu mesaj, bu yılki gösteride katılımcılarda kaybolmadı. Perakendeciler, Metaverse üzerinden para kazanma konusunda birden fazla oturumda toplandı ve drone teslimat hizmetleri, sürücüsüz teslimat kamyonları ve diğer fütüristik teknoloji biçimleri hakkında bilgi veren satıcılarla toplantılar yaptı.

Ralph Lauren, perakendenin bir sonraki adımı olarak Metaverse’ü benimseyen eski markalardan biridir. Ralph Lauren CEO’su Patrice Louvet, mirası kucaklama ve yeniden tasavvur hakkında bir tartışma sırasında gösteri katılımcılarına “Hayaller işindeyiz” dedi. Louvet, “Felsefemiz ile metaverse’nin getirdikleri arasında büyük bir tutarlılık var” dedi.

Lüks markalar işe koyuldu

Özellikle lüks markalar, koleksiyonları test etmenin ve marka bilinirliği oluşturmanın bir yolu olarak metaverse’in sanal mağazalarına bakıyorlar, ancak Walmart da, kripto para birimi ile ilgili ticari markalar için başvurduğunu CNBC’nin bildirdiğine göre, sıçrama yapmaya hazırlanıyor gibi görünüyor. NFT’ler ve Metaverse ile ilgili diğer ticari satış çabaları da sürüyor.

forbes


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin