Britcoin tartışmaları yoğunlaştı!
Britcoin tartışmaları yoğunlaştı!

Flaş: “Britcoin” projesi çöpe mi gidiyor? Kritik problemler var!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Dünyanın dört bir yanındaki merkez bankaları dijital para birimlerini piyasaya sürüyor. İngiltere ise “Britcoin” projesinde geri kalma riskiyle karşı karşıya.

Dünya çapında Merkez Bankası Dijital Para Birimi (CBDC) projeleri tüm gücüyle ilerliyor. CBDC’ler, merkezi olarak verilen ve düzenlenen bir dijital para birimi biçimleridir. Uluslar, bunları düzenlenmemiş ve merkezsiz kripto para birimlerinin kullanımını engellemenin bir yolu ve kara para aklama gibi suç faaliyetlerini daha iyi kontrol etmenin bir yolu olarak görüyor.

2022, CBDC’lerde lider bir oyuncu olan Çin’in yanı sıra geliştirme ve deneme aşamalarında CBDC projelerine sahip İsveç ve Bahamalar gibi ikincil yargı bölgelerinin daha fazla ilerleme kaydettiğini görecek. Londra’da, şakacı bir şekilde “Britcoin” olarak adlandırılan bir Sterlin CBDC’sinden söz ediliyor. Bununla birlikte, Birleşik Krallık Hükümeti konuya yaklaşım şeklini değiştirmedikçe, Britcoin’in umduğu başarıya ulaşması pek olası değil.

Yeterli altyapı ve mevzuat yok

Bunun bir nedeni, şimdiye kadar Hükümet ve İngiltere Merkez Bankası’nın (BoE) neredeyse yalnızca bir CBDC’yi destekleyecek teknolojiye odaklanmış olması. Nisan 2021’de BoE, tasarım ve potansiyel kullanım durumlarına öncelik veren bir CBDC görev gücü oluşturulduğunu duyurdu. Bunun yanı sıra, L3COS gibi birkaç şirketin de dahil olduğu bir CBDC sanal alanı başlattı ve R3, CBDC’yi destekleyecek teknolojiyi geliştirmek için kullanıyor.

Tüm bunlar memnuniyetle karşılanan gelişmeler olsa da, tek başına teknolojiye odaklanmak, İngiltere’nin 2022’de işleyen bir dijital ekonomiye doğru olan yarışını ciddi şekilde engelleyecektir. Başarılı bir CBDC lansmanı için çok önemli olan diğer iki ana kol altyapı ve mevzuat yakında ele alınmazsa bu iş olmayacak gibi duruyor.

“İngiltere’de bir CBDC planlanıyor, ancak hükümet ve BoE tarafından bütünsel bir yaklaşımın olmaması, onu ya alakasız hale getirecek ya da dünyanın geri kalanından çok daha geç ulaşacak.”

wired


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin