Kripto komisyonculuğu Bitit, Bitcoin boğa koşusu ortasında kapanıyor
Kripto komisyonculuğu Bitit, Bitcoin boğa koşusu ortasında kapanıyor

Fiyatlar yukarı giderken ünlü Bitcoin trader’ı neden bu altcoin’i shortladı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Chainlink’in yönetim tokenı LINK, önde gelen Bitcoin traderları için bir koruma varlığı olarak ortaya çıkıyor.

Çoğu yatırımcı merkezi olmayan finans kripto para birimini potansiyel bir Bitcoin düşüşüne karşı bir koruma olarak kullandığını açıkça belirtti. Basit bir deyişle, Bitcoin’in fiyatı 13.000 $’ın üzerinde seviyelerde çıkarsa, traderlar hasarı karşılamak için diğer altcoinleri kullanırken en iyi kripto para birimini elinde tutmaya devam etmek isteyebilir.

Strateji, ilk sigorta varlığını, piyasa değerine göre altıncı en büyük kripto para birimi olan LINK’de buluyor. Buna göre LINK yıl içinde yüzde 560 yukarı seviyede işlem görüyor. Bir trader, Çarşamba gününün erken saatlerinde attığı tweet’te, olası bir Bitcoin’in zirvesine karşı yüksek bir ödül / riskli short odaklı koruma açmak istediğini söyledi.

Özelleştirilmiş strateji

Geçmişe bakıldığında, short odaklı Hedge, bir traderın zaten long pozisyonunda olduğu bir varlıkta short bir pozisyon aldığı bir ticaret stratejisini ifade eder.

Bir yandan, özellikle kripto para birimi önde gelen şirketlerin ve fonların (PayPal, DBS, Square vb.) portföyüne ve hizmetlerine girerken, traderların Bitcoin’i tutmaya devam etme istekliliğini gösterir. Uzun vadeli yükseliş görünümü, 3 Kasım cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra ABD Kongresi’nden kesin olarak 2 trilyon dolarlık bir teşvik nedeniyle de ortaya çıkıyor.

Aynı duygu, lider kripto para biriminin piyasanın geri kalanına karşı piyasa gücünü ölçmek için bir ölçü olan Bitcoin piyasa hakimiyetinin 31 Ağustos’ta yüzde 57,21’den bu yazı itibariyle yüzde 63,2’ye yükselmesine neden oldu. Basit bir ifadeyle bu durum, Bitcoin’in ABD seçimleri öncesinde altcoin piyasasından daha fazla sermaye çektiğini gösteriyor.

cryptocurrency, Bitcoin, BTCUSD, XBTUSD, BTCUSDT, Bitcoin Dominance

Bu durum, daha önce bahsedilen traderın Bitcoin yatırımını elinde tutabilmek için Chainlink tokenını shortlama tercihini açıklıyor. Bununla birlikte, LINK tokenlerini daha ucuz bir fiyata geri satın alacağı seviye olarak short hedefini henüz açıklamış değil.

Ancak trader bir tweet atarak “short odaklı Chainlink” pozisyonunu yüzde 1,5 kârla kapattığını söyledi. Bir süre shortlama yapmayacağını çünkü “Bitcoin’in ışınlanacağını” vurguladı.

Chainlink için sırada neler var?

Bitcoin gibi, Chainlink de, Messari’nin raporunda belirttiği gibi, “oracle sektörü için oyun kitabını yazıyor” olan güvenilir bir merkezi olmayan finans projesi olarak ayakta duruyor.

Protokol, 2020 yılında 112 yeni ortaklığa yönelik entegrasyonları duyurdu ve ana ağ lansmanından bu yana yaklaşık 200 firma topladı. Chainlink’in, halihazırda veri besleme çözümlerini kullanan yaklaşık 30 projeyle çalışan bir ürünü var. Bu da LINK tokenlarına olan talebi artırdı.

Temel olarak, Chainlink şu anda en güçlü blockchain etkin projeler arasında yer alıyor.

bitcoinist


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin