Kripto market değeri 3 trilyon dolara ulaştı: BTC ve ETH piyasada baskın
Kripto market değeri 3 trilyon dolara ulaştı: BTC ve ETH piyasada baskın

Fiyatı iki günde 3 kat arttı! Uçuştaki kripto para için sırada ne var?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Blok zincirindeki verileri sorgulamak için kullanılan ve Ethereum ağı üzerine inşa edilen The Graph, sadece 2 gün içinde piyasa değerini 500 milyon doların üzerine taşıdı.

The Graph fiyatı iki günde 3 kat arttı

Kripto para 18 Aralık’ta piyasaya sürüldü ve piyasa değeri 19 Aralık’ta 150 milyon dolardan 500 milyon dolara çıktı. Varlığın fiyatı 0,135 dolardan 0,569 dolara yükseldi, bu da dönem içinde %300’ün üzerinde bir artış anlamına geliyor.

Önde gelen kripto analisti Josh Rager, Twitter takipçilerine dijital varlığa çok yakından dikkat etmelerini söyledi. Ona göre, birçok kişi Uniswap’in The Graph üzerinde çalıştığını bilmiyor ve kripto paranın DeFi sektöründe en iyi oyuncu olma potansiyeline sahip olduğunun farkında değil.

Protokol ne işe yarıyor?

Geçmiş yıllarda, Blockchain’den en yüksek kalitede veri elde etmek neredeyse imkansızdı. Daha sonra, bunun tek yolu özel bir indeksleme sunucusu çalıştırmaktı. Bu sunucular, üst düzey mühendislik çalışmalarına ve ayrıca bir sürü donanım kaynağına ihtiyaç duyuyordu.

Tüm bunlara ek olarak, sunucular, merkezsizlik için gerekli olan gerekli güvenlik özelliklerini de kırdı.

The Graph, tüketicilere blok zinciri verilerine erişim sağlamak için katılımcılara bağlı. Buradaki katılımcılar üç bölümden oluşuyor ve indeksleyiciler, temsilciler ve küratörler olarak adlandırılıyorlar.

Katılımcılar nasıl işliyor?

Bir indeksleyici, kripto varlığını indeksleme ve sorgu işleme gibi hizmetler için odaya yatıran bir düğüm operatörüdür. Endeksleyiciler, sorgu ücretlerinden getiri elde edebilir.

Delegatörler, indeksleyiciler adına pay sahibi olanlar. Bir Düğüm çalıştırmak istemezler ve ağın güvenliğinde önemli bir rol oynarlar. Endeksleyici ücretleri ve kendilerine tahakkuk eden ödüller aracılığıyla kazanabilirler.

Bir küratör, indeksleyicilerin Protokol üzerinde indekslemeleri gereken API’ler veya alt grafiklere bağlı olan sinyallere bağlı olan bir geliştirici.

Şu anda, The Graph’ı güçlendiren teknoloji Uniswap, Aave ve Synthetix gibi en iyi DeFi projelerinden bazılarını çalıştırmak için kullanılıyor.

cryptopolitan


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin