Filistinliler Bitcoin kullanmaya başladı - Kripto Para Haber
Filistinliler Bitcoin kullanmaya başladı - Kripto Para Haber

Filistinliler Bitcoin kullanmaya başladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Dünya’nın siyasi olarak en problemli yerlerinden birinde yaşayan Filistinliler Bitcoin kullanmaya başladı. Bitcoin’i daha çok yurtdışında yatırım yapmak veya online alışveriş için kullanıyorlar.

Bitcoin kullanımında Filistin gibi tartışmalı bölgelerde kısa zamanda önemli bir artış görüldü ancak miktar hala çok sınırlı. Gazze merkezli bir finans analisti olan Ahmed İsmail, bölgesinde yerel kullanıcılara hizmet veren yaklaşık 20 adet resmi olmayan kripto borsasının olduğunu belirtti.

Filistinliler Bitcoin’i alternatif banka olarak görüyor

Filistinliler bu hizmetleri çoğunlukla yurtdışında yatırım yapmak için ya da İsmail’in müşterilerine yaptığı gibi para ve online alışveriş yapmak için kullanıyor. İsmail, denizaşırı hisse senetleri satın almak için 30 müşteriye yardım ettiğini de itiraf etti.

Hiçbir şirket Filistinli, bankalarla çalışmaz. Bitcoin cüzdanları alternatif bankalardır.

İlgi çekici olan bir başka şey de sansür direnci, çünkü bir işlem yapıldığında işlem, herhangi bir tarafça veto edilemez.

Bununla birlikte, bölgedeki herhangi bir çevrimiçi kripto borsası olmadan, herhangi bir kripto işlemi yapma seçeneği yalnızca satıcılara dayanır. Gerçek şu ki, bir süre önce kripto fiyatları oldukça yüksek olduğundan, BTC’sini adil faiz oranıyla ödeyemeyen Filistinli bir teknoloji çalışanına göre, adil bir fiyat elde etmek çok zor.

Lübnan Amerikan Üniversitesi’nde Filistin doğumlu bir ekonomi profesörü olan Saifdean Ammous, kriptonun anavatan ekonomisine çözümler sunabileceği yönündeki iddialarını dile getirdi.

“İşlem yapmak isteyen insanların Bitcoin’de dengeleri yoksa, ev para biriminden Bitcoin’e ve ev para birimine geri dönüşüm katmanları eklemeniz gerekir. Bu asla sürdürülebilir bir çözüm değil.”

Öte yandan, Filistin’deki bir teknoloji endüstrisi oyuncusu olan Kassis, kripto paranın benimsenmesi durumuna karşı farklı bir yaklaşım benimsiyor. Techno Park, Eylül ayının ilk haftasında 5 gün süren başarılı bir Blockchain seminerlerinin ardından bir kripto hackathon düzenleyecek.

Kassis şöyle söyledi:

Bütün bunlar farkındalık yaratmak ve yeni pazarlar yaratmak amacıyla yapılıyor.

chepicap

 

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin