Filecoin (FIL) bulut depolama sürümü sunacak
Filecoin (FIL) bulut depolama sürümü sunacak

Filecoin (FIL), son 7 günde %116 arttı… İşte coini tetikleyen faktörler

service service
Share

Share This Post

or copy the link
  • Filecoin (FIL) fiyatı, Çin’den gelen talep nedeniyle geçen hafta %116’nın üzerinde arttı.
  • Filecoin Vakfı, İnternet Arşivine (archive.org) 50.000 FIL (yaklaşık 10 milyon ABD Doları) bağış yaptığını duyurdu.

Filecoin (FIL), son günlerde kripto sektörünün en parlak yıldız oldu. Son 7 gün içinde %116’lık bir fiyat artışıyla, FIL token açık ara en yüksek artışı kaydetti. Bununla birlikte, son 24 saat içinde, Pekin saatlerinde fiyatların 236 $’dan 182 $’a düştüğü için fiyatların yükselmeye başlamasıyla birlikte FIL ani bir düşüş yaşadı.

Wu Blockchain tarafından bildirildiği üzere, likidasyon miktarı Bitcoin’in 177 milyon USD’sine nazaran 228 milyon USD’ye ulaştı. Dikkat çekici bir şekilde, genel piyasa FIL’in balinalardan etkilendiğini düşündürerek çok fazla değişmedi. Çinli gazetecinin bildirdiğine göre, sorumlu Çinli yatırımcılar veya Çinli madenciler olabilir.

Üç büyük FIL kalıcı sözleşmesinin finansman oranları düşmüştür. Huobi nispeten yüksek bir seviyede kalırken, Binance ve okex’in fonlama oranları 0 eksenine yaklaştı. Bu, FIL’in uzun pozisyonunun esas olarak Huobi’de olduğu anlamına gelebilir.

Genel olarak, Filecoin son haftalarda Çin’den ortalamanın üzerinde ilgi gördü. Wu Blockchain’in bildirdiği gibi, Çin “Filecoin konusunda deli.” FIL’in işlem hacmi Bitcoin (BTC) ve Ethereum’un (ETH) üç katıydı.

Bununla birlikte, sadece perakende sektörü değil, aynı zamanda Çinli şirketler de son zamanlarda Filecoin’e yatırım yaptı. Örneğin, Çinli şirket Xinyuan, Filecoin madencilerine yaklaşık 100 milyon dolar yatırım yaparken, Nasdaq’da (NCTY) halka açık işlem gören Ninth City, Şubat ayından bu yana Filecoin madenciliğine 12 milyon dolar harcadı.

Çin’deki Filecoin sahnesine yakından aşina olan iki anonim kaynak, Decrypt’e şunları söyledi: “Çinli yetkililer Filecoin madenciliğini tamamen resmi olarak teşvik ettiler çünkü merkezi olmayan bulut depolamanın amacı, Çin’in devam eden teknoloji Soğuk Savaşında bir savunma mekanizması olarak kendi internet altyapısını inşa etme gündemine uyuyor.”

Bu arada, Filecoin de son haftalarda çok sayıda ortaklık ve yeni likidite kaynağı duyurdu. İlk olarak Coinbase, Aralık ayında FIL belirtecini listeledi ve birkaç hafta önce Grayscale ayrıca bir Filecoin Yatırım Ortaklığı’nın lansmanını duyurdu.

Daha dün, Filecoin Vakfı İnternet Arşivine (archive.org) 50.000 FIL (yaklaşık 10 milyon dolar) bağış yaptığını duyurdu. Bağış, “her iki kuruluşun da insanlığın en değerli verilerini koruma ve bilgiye erişimi iyileştirme misyonunu desteklemeyi” amaçlıyor.

crypto-news-flash.com


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin