featured

Filecoin, etkileyici bir büyüme kaydetti! Bunun arkasındaki asıl sebep ne?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Blockchain teknolojisinde, dosya paylaşımı tüm işlevlerin hayati bir yönüdür ve Filecoin sektörde öncüdür. Bu süreç için ayırt edici yaklaşım, süreci sürdürmenin merkezi olmayan doğasıdır. Merkezi olmayan dosya paylaşımı, verileri bir ağdaki birkaç düğümde veya sunucuda depolayarak tek sunucu yönteminin yerini alır.

Filecoin

O zaman tek bir düğüm kapandığında bilgi kaybetmek imkansız hâle gelir. Tüm bilgiler tüm düğümlerde çoğaltılır ve her yerden kolayca erişilebilir. Bu, Filecoin’in DeFi alanında merkezi olmayan bir dosya paylaşım protokolü olarak ait olduğu kategoridir.

Filecoin, veri tedarikçilerinde büyük artış açıkladı

Yakın tarihli bir gelişmede Filecoin, DeFi ekosistemindeki muazzam başarısını bildiriyor. Proje, 2022’den bu yana veri tedarikçilerini neredeyse yedi kat artırdığını kaydetti. Bu olağanüstü başarı, 2023’te önemli bir yükseltme olan FVM’nin lansmanından önce geliyor.

FIL Singapur etkinliği sırasında, protokol pazartesi günü en son başarısını açıkladı. Konuşmasında, Filecoin geliştirme laboratuvarı Protocol Labs’ın ortak lideri Colin Evran, protokolün depolama sağlayıcıları hakkında yorum yaptı.

Evran, sağlayıcı artışının her ay %20’ye varan oranlarda arttığını kaydetti. Ayrıca faaliyetlerin çoğunun Hong Kong, Kore ve Kuzey Amerika’da olduğunu vurguladı. Son olarak yardımcı lider, FIL ağında uygulamalar oluşturan yeni geliştiricilerin 7,000 kadar olduğunu söyledi.

Filecoin, bir sistemdeki bilgisayar depolamasının alım ve satımına izin veren bir kripto varlığı olarak yerel token’ı FIL ile çalışır. Bir ağdaki dosya ve verilerin merkezi olmayarak depolanmasını kolaylaştırır.

Bu yazının yazıldığı sırada FIL, 6,4 dolar civarında işlem görüyor. Bu da son 24 saatte %5 oranında değer kazandığı anlamına geliyor. Ayrıca, piyasa değeri de 1,6 milyar doların üzerinde bulunuyor.

Protokol, işleyişi sayesinde, veri depolama için Amazon Web Services (AWS) gibi merkezi platformların kullanılmasını ortadan kaldırır.

FVM lansmanı

Filecoin, yaklaşmakta olan yükseltmesinden önce yeni başarısını kutluyor. Protokol, FIL Sanal Makinesini 2023’ün başında başlatmayı planlıyor. Bu, geliştiricilerin Filecoin sistemine dayalı dApp’ler oluşturabilecekleri bir yazılım platformunun sanal bilgisayarıdır.

Protocol Labs’ın geliştirme başkanı Molly Mackinley’e göre, firma 28 Kasım’a kadar bir test ağı yayınlayacak. Mackinley, ikinci katman için prototiplerin zaten ilk test aşamalarında çalıştığını kaydetti. Bu zincirler, yükseltildikten sonra Filecoin’in ölçeklenebilirliğini artırmak için ana blockchain’de çalışacaklar.

Ayrıca Protocol Labs’ın kurucusu Juan Benet, yaklaşık 20,000 müşterinin Filecoin kullandığını bildirdi. Kayıtlı depolama alanları, dApp’leri çalıştırmak için 50 milyondan fazla veri nesnesini kapsıyor.

Bitcoinist


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin