filecoin
Filecoin 1 exabyte depolama alanına ulaştı

Filecoin 1 exabyte depolama alanına ulaştı.. Netflix’ten daha mı büyük?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

 

Kripto Para Haber – Merkezsiz blok zinciri depolama ağı, merkezi bulut depolama alanına odaklanmak istiyor. Filecoin, bu süreçte önemli bir yol kat etti.

Protocol Labs CEO’su ve kurucusu Juan Benet, Filecoin ağının büyük ölçekli depolama için beklentilerin üzerine çıktığına dikkat çekti.

2017 yılındaki ICO faaliyetinden 200 milyon dolar toplayan Filecoin, bu yılın Ekim ayında piyasaya sürüldü. Benet’e göre, o zamandan bu yana, depolama alanını kiralama ve ödünç alma hizmeti veren merkezsiz blok zincir ağı, Dropbox’ın büyüklüğünde bir exabyte depolama kapasitesine ulaştı.

Benet’ın konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

Geleneksel bulut depolamayla rekabet edebilecek bir ölçeğe ulaşabilmeyi birçok insan, imkansız gibi görüyor. Bunu yapmaya ilk başladığımızda, birçok kişi bizi ciddiye almadı, birkaç petabaytı, belki 10 petabaytı aşan merkezi olmayan bir ağ elde edemeyeceğimizi düşündü. Ancak şimdi bir exabyte’ı geçiriyoruz.

Bir karşılaştırma yapmak gerekirse; Twitter yılda yaklaşık 4,3 petabayt (0,0043 eksabayt) veri üretiyor. Veri şirketi Zeenea, Mart 2019’da Netflix’in 60 petabayt film ve TV şovu depoladığını açıkladı. Bu, Filecoin’in mevcut kapasitesinin yüzde altısına denk geliyor. Yani, bir exabyte, oldukça büyük bir depolama alanı anlamına geliyor.

Bununla birlikte, ağda hala çok fazla kapasite var. Bu da depolama madenciliğinden kaynaklanıyor. Filecoin’in en son 19 Kasım’da kontrol edilen depolama istatistiklerine göre, şu anda ağda 761 gigabayt veri saklanıyor.

Bu kapasiteyi doldurmak, Benet ve Protocol Labs’ın hedefindeki konu. Kurucu, Ethereum ve diğer blockchain ağlarının uçtan uca uygulamaları barındırmak için tasarlanmadığını belirtti. Benet, bütün bir sohbet odasının Ethereum’da depolanamayacağını dile getirdi.

Filecoin hazır, kullanıcıları bekliyor

Benet, ayrıca artık merkezsiz blockchain ağı kapasitesi, geleneksel ürünlerle rekabet edebilecek düzeyde genişliyor. Bir sonraki adımın ise çok sayıda uygulamayı bu ağa taşımaya başlamak ve bunun ötesinde, yeni kullanım örnekleri ve yeni kullanım alanlarının sınırlarını araştırmaya başlamak olduğunu söyledi. Bu, insanların daha önce oluşturmadığı türden uygulamalara imkan sağlayacak.

Bu, Benet ve Protocol Labs ekibi, bu alanı inşa etmiş gibi gözüküyor. Şimdi ise oyuncuların gelmesini bekliyorlar.

decrypt


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


360 Total Security Satın Al

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin