Fidelity, Bitcoin ETF yarışına katılıyor
Fidelity raporu: "Bitcoin sahibi olmak için her zamankinden daha fazla haklı sebep var."

Fidelity raporu: “Bitcoin sahibi olmak için her zamankinden daha fazla haklı sebep var.”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Trilyonlarca dolarlık müşterileri için Bitcoin saklama ve ticaret hizmetleri sağlayan Fidelity Investments, düzenli raporlar ve anketler sunarak kripto varlık alanında adını duyurmayı devam ediyor.  Bu raporlar ve anketler Bitcoin’in Wall Street’teki rolünü de kapsıyor.

Kurumsal yatırımcıların önemli bir kısmı Bitcoin tutuyor

Ortaya çıkan son raporda Amerikalı ve Avrupalı kurumsal yatırımcıları araştıran şirket, çoğu kurumsalın dijital varlıklar hakkında ilginç düşüncelere sahip olduğu ortaya koyuldu. Rapor ayrıca, kurumların önemli bir yüzdesinin halihazırda Bitcoin ve Ethereum’a sahip olduğunu gösteriyor.

13 Ekim’de şirket, “Bitcoin’in alternatif bir yatırım ve portföy optimizasyon aracı olarak rolünü” vurgulayan en son kripto para birimi raporunu yayımladı.

Fidelity, son trendlerin öne sürdüğünün aksine, Bitcoin’in 30 günlük bazda ABD hisse senetleri, yüksek getirili tahviller, GYO’lar, altın ve gelişmekte olan metrik gibi diğer piyasalarla aşırı derecede ilişkisiz olduğunu ifade etti.

Korelasyonlar uzun vadede bozulabilir

Bu eğilimlerin devam edip etmeyeceğine gelince, altın ve Bitcoin ile hisse senetleri ve Bitcoin arasında gördüğümüz kısa vadeli korelasyonların “daha uzun zaman dilimlerinde bozulduğu” da önemli bulgular arasında yer alıyor.

Bitcoin hemen hemen tüm diğer büyük pazarları yönlendiren trendlerden büyük ölçüde farklı olan perakende odaklı bir fenomen. “HODLing” gibi yatırım stratejilerini vaaz eden BTC’nin sahip olduğu yatırımcıların perakende tabanı, BTC’nin diğer pazarlardan sapmaya devam etmesine izin verebilir.

Bitcoin’in temelleri, COVID-19 salgınının ekonomik etkisinden nispeten korunuyor. Bitcoin, perakende yatırımcı duyarlılığından etkilenmeye devam etmesi ve perakende yatırımcılarının geleneksel piyasalarla etkileşim ve finansal tüketim biçimindeki değişimden yararlanabilmesiyle de benzersizdir.

Square de benzer sebeplerden söz etmişti

Bu raporda bahsedilen noktalar, fintech devi Square’in geçen hafta hedging amacıyla 50 milyon dolar değerinde Bitcoin satın aldığını açıkladığında bahsettiği noktaları anımsatıyor. Satın alma, Square’in bilançosundaki varlıkların yüzde birini BTC’ye geçirmiş oldu.

Rapor, özellikle de korunma ve belirli getiri hedeflerine ulaşma ihtiyacı duyan kurumsal aktörlerin Bitcoin’e sahip olması adına yeni sebepler olduğunu vurguluyor.

Daha önce fon yöneticisi Andrew Kang; Bitcoin oynaklığının düşmesi, diğer pazarlarda getirilerin düşmesi, enflasyon ve diğer trendlerin yanında, BTC’nin Wall Street tarafından sahiplenilmesinin giderek daha anlamlı hale geldiğini açıkladı.

cryptoslate


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin