Fidelity makro analisti, mevcut Bitcoin fiyatını değerlendirdi!
Fidelity makro analisti, mevcut Bitcoin fiyatını değerlendirdi!

Fidelity makro analisti, mevcut Bitcoin fiyatını değerlendirdi!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin, bugünkü işlem seansında daha da aşağı itildi ve kritik destek seviyelerine yaklaşıyor. Piyasa değerine göre lider kripto, geçen haftaki tüm kârları geri verdi ve son 24 saat içinde kırmızıda hareket ediyor.

Yazım sırasında, Bitcoin (BTC), geçtiğimiz gün yatay hareket ve son 7 günde %2 kayıpla 23.400 dolardan işlem görüyor.

Bitcoin BTC BTCUSDT

Küresel yatırım devi Fidelity’nin küresel makro direktörü Jurrien Timmer, uzun vadeli Bitcoin yatırımcılarının varlıklarını mevcut seviyelerde artırma fırsatına sahip olduğuna inanıyor. Uzman, Twitter hesabı aracılığıyla, kripto para biriminin fiyat-değer tablosunu incelediği için Bitcoin’in ucuz olduğunu iddia ediyor.

Timmer’ın yükseliş tezi, BTC’nin benimsenme eğrisine ve bu eğrinin yukarı doğru eğilim göstermeye devam edeceği ve kripto para biriminin temel değerini artıracağı olası senaryoya dayanıyor. Aşağıda görüldüğü gibi, BTC’nin benimsenmesi ile fiyatı arasında doğrudan bir ilişki var.

Aşağıdaki grafik, BTC fiyat/ağ oranını, Bitcoin’in daha fazla benimsemeye nasıl tepki verdiğini ve fiyatını gösterir. Eski metrik, kritik bir direnç bölgesinin üzerine çıkıp desteğe dönüşene kadar BTC fiyatından daha düşük bir eğilim gösterdi.

Bitcoin BTC BTCUSDT Fidelity 1

Bitcoin, bir aydan fazla bir süredir bu desteği sürdürüyor ve BTC’nin fiyatının yıllık en düşük 17.700 dolara ulaşmasıyla aynı zamana denk geliyor. Yukarıdaki grafiğin gösterdiği gibi, bu seviyeler tarihsel olarak direnç/destek olarak iyi işledi ve BTC’nin fiyatının o bölgede bir dip oluşturduğuna dair ipucu verdi.

Timmer, BTC’nin uzun vadede değer kazanmaya devam etme kapasitesi hakkında şunları söyledi:

Bitcoin’in ağ ve fiyat arasındaki oranına baktığımızda 2014 seviyelerine geri döndüğünü görüyoruz. Bu arada, Bitcoin ağı büyümeye devam ediyor. Benim için ana fark, benimseme eğrisinin eğilimidir. Veriler için mobil telefon eğrisini ya da internet eğrisini de kullansak, Bitcoin fiyatı öngörülen ağ büyüme eğrisinin altındadır.

Hangi yatırımcılar mevcut seviyelerde Bitcoin alıyor?

Timmer’ın tahminleri doğruysa, Bitcoin‘in fiyatı daha yüksek bir eğilim göstermeli ve 2050 yılına kadar daha fazla insan onu benimsedikçe ve dolaşımdaki arzı azaldıkça hedef seviye olan 100.000 dolara ulaşmalıdır.

Bitcoin BTC BTCUSDT Fidelity 2

Timmer ayrıca BTC’nin fiyatını Altın ile karşılaştırdı ve kripto para biriminin “yılların en büyük aşırı satım durumunu” yaşadığı sonucuna vardı. Bu, uzmanın BTC fiyatının daha yüksek zaman dilimlerinde sağlam bir dip bulmuş olabileceği teorisini destekliyor.

Timmer’dan gelen ek veriler, BTC sahiplerinin sayısında bir artış kaydetti. Kripto para biriminin toplam arzının %13’ü, uzun vadede daha fazla insanın satın almasıyla 10 yıllık harcanmamış döneme girdi.

Bu günlerde kim Bitcoin satın alıyor? Görünüşe göre turistler yani kısa vadeli yatırımcılar değil. Üç aydan daha az tutulan Bitcoin yüzdesi son zamanlarda neredeyse hiç değişmedi. Ancak hodler sayısı artmaya devam ediyor.

newsbtc


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin