Fidelity'den kurumsal yatırımcılara yönelik kritik Bitcoin hamlesi: Nakit kredilerine karşı BTC teminatı
Fidelity'den kurumsal yatırımcılara yönelik kritik Bitcoin hamlesi: Nakit kredilerine karşı BTC teminatı

Fidelity kripto para saklama hizmetini Mart ayında başlatabilir

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Fidelity Investments’ın yeni kripto para saklama hizmeti Mart ayında resmen açılabilir.

Konu ile alakalı olan bazı kesimlere göre ise Fidelity Digital Asset Services LLC’nin (FDAS) depolama bileşeni yönetimi altındaki bazı varlıklar ile şu an zaten canlı durumda. Bloomberg, başlangıçta yalnızca terminallerinde mevcut olan bir haberde, Fidelity’nin resmi bir lansman için Mart ayını hedeflediğini bildirdi.

Şirketten yapılan bir açıklamada ise şu konulara değinildi:

Şu anda ilk çözümlerimizi oluşturmaya devam ederken seçkin bir dizi uygun müşteriye hizmet veriyoruz” dedi. Önümüzdeki birkaç ay boyunca, potansiyel müşterilere ihtiyaçlara, yargı yetkisine ve diğer faktörlere bağlı olarak hareket edeceğiz ve öncelik sırasını oluşturacağız.

Fidelity saklama hizmeti ilke olacak Bitcoin ve Ethereum için olacak

Bloomberg makalesine göre, önce Bitcoin depolaması gelecek, ardından Ether saklama hizmeti faaliyete geçecek.

FDAS’ın diğer bölümünün ise (Fidelity müşterileri ve piyasa yapıcıları arasında kripto varlıklarının komisyonculuğu) başlatılacağı henüz belli değil.

Finansal hizmetler devi geçtiğimiz sonbaharda bir kripto ticareti ve depolama platformu kurduğunu bildirmişti. O dönemde FDAS’ın üst düzey yöneticisi Tom Jessop, kurumsal müşterilerinin bir kısmının kripto alanına girmekle ilgilendiğini ancak önce “güvenilir bir platforma ihtiyaç duyduğunu” söylemişti:

Bu kurumlar, hisse senedi veya tahvil ticareti yaparken alıştıkları deneyime benzer, sofistike bir hizmet ve güvenlik düzeyi bekliyor.

FDAS başlangıçta Bitcoin ve Ether alım satımını destekleyeceğini açıklamasına karşın, Jessop daha sonra firmanın “pazar sıralamasına göre dört ya da beş kripto para için de hizmet verileceğini” sözlerine ekledi. Ancak, bugüne kadarki müşteri talepleri temel olarak dünyanın en büyük iki kripto parasından oluşuyor.

FDAS, ayrıca menkul kıymet tokenleri ile de ilgileniyor. Ancak Jessop bu alanda bir aksiyon almadan önce menkul kıymet tokenlerinde bir gelişim beklediklerini dile getiriyor.

coindesk

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin