Fidelity, ETF başvurularından vazgeçmiyor

Fidelity, ETF başvurularından vazgeçmiyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para HaberBitcoin spot işlemler için başvurular 2022 yılında da devam ediyor. Bu alanda faaliyet gösteren varlık yönetim fonları daha çok rağbet gösteriyor. Ancak SEC tarafına yapılan son başvurular olumlu sonuçlanmadı. En son mağdur ise Fidelity oldu.

Varlık yönetimi devi Fidelity, Blockchain ve kripto dünyasında erken hamleler yapmasıyla biliniyor. En son rapora göre, Fidelity Investments, Metaverse ve kripto alanında çalışan şirketleri takip eden bir grup ETF ürünü oluşturmak için ABD SEC’e başvurdu. 

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), bu aralar fazlasıyla mesai yapıyor. SEC, şirketler tarafından gelen ETF başvurularını değerlendirmekle meşgul. Varlık yönetim devi bu sefer sadece Bitcoin ETF’ine başvuru yapmadı. Metaverse alanında da yeni bir başvuruya imza attı. 

Fidelity, Bitcoin ETF reddi sonrası Metaverse için başvuru yaptı

Varlık yönetimi devi Fidelity, pes etmeden ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC), başvuruda bulunuyor. Başvurunun içeriği ise şu şekilde olduğu kaydedildi: Dosyalamaya göre dijital altyapı, bilgi işlem donanımı ve bileşenleri, oyun teknolojisi, giyilebilir, teknoloji vb. sektörlerde çalışarak gelirlerinin en az %50’sini oluşturan şirketler.

Fidelity Metaverse ETF, hisse senetlerinden oluşan diğer herhangi bir tescilli endeks ile eşit getiri sağlamayı amaçlıyor. Bununla birlikte, varlık yönetimi Fidelity Crypto Industry ve Digital Payments ETF’e de başvurdu. Kripto destek hizmetleri, kripto madenciliği, blok zinciri teknolojisi ve dijital ödeme işleme gibi işlerle uğraşan şirketlerin performansını takip etmeye çalışacak.

SEC, daha öncesinde spot Bitcoin ETF reddi ile ilgili şunları söylemişti:

“Bu emir, önerilen kural değişikliğini onaylamıyor. Komisyon, BZX’in Borsa Yasası ve Komisyonun Uygulama Kuralları kapsamındaki önerisinin Borsa Yasası Bölüm 6(b)(5)’in gereklilikleriyle ve özellikle de ulusal menkul kıymetler borsasının kuralları, “dolandırıcılık ve manipülatif eylem ve uygulamaları önlemek için” ve “yatırımcıları ve kamu çıkarlarını korumak için” tasarlanmalı gerektiğini düşünüyor.”

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin