Fidelity, Bitcoin’in öncelikli bir varlık olduğunu düşünüyor

Fidelity, Bitcoin’in öncelikli bir varlık olduğunu düşünüyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Finansal hizmet veren şirket Fidelity, Bitcoin hakkında yeni bir rapor yayınladı. Dev bir bütçeye sahip olan kuruluş kripto varlıklara karşı duyduğu ilgiyle sürekli gündemde. Ayrıca ETF başvurularında da adını sıkça duyuyoruz. Kuruluş şimdi ise önemli bir rapor paylaştı.

Çok uluslu aracı kurum devi, Bitcoin’in “birincil parasal mal” olabilecek “üstün bir para biçimi” olduğunu söyledi. Hatta şirket, teknolojik atılımının bir para birimi olarak değil, bu üstünlüğe ödeme teknolojisi olarak tanımlıyor.

Kripto varlıklar günümüzün yavaş yavaş para birimi olma yolunda ilerliyor. Henüz bir ülke resmi para birimini Bitcoin yapsa da gelecek yıllarda artacağı düşünülüyor. Hatta 2022 yılında bir ülkenin daha Bitcoin’i tanıması bekleniyor. Bu gelişmeler Bitcoin ve türevlerini daha eşsiz ve öncelikli yapıyor. İnsanlarında tercih etmesiyle birlikte kendini güçlendiriyor.

Fidelity raporu, Bitcoin’i öne çıkarıyor

Yönetim altındaki varlıkların değeri 4,2 trilyon doları geçen Fidelity, Amerika merkezli hizmet veriyor. Geleneksel varlıkların yanında dijital para birimine de ilgi gösteren bir kuruluş. Son raporunda da bu alanda bir paylaşım yapmış oldu. 

Rapor, BTC’nin en “güvenli, merkezi olmayan varlık biçimi” olduğu için, başka hiçbir dijital varlığın kripto para birimini “parasal bir mal” olarak geçmeyeceğini belirtiyor. Diğer kripto varlıkların üzerinde yaptığı herhangi bir iyileştirme, mutlaka değiş tokuşları içerir. 

Ayrıca kripto para yatırımcıları genellikle BTC’yi bir tür dijital altına benzetiyor ve bazı noktalarda “altın 2.0” olarak nitelendiriliyor. Fidelity ise bu görüşe şu şekilde katkı veriyor:

“Bitcoin, altının kıtlığı ve dayanıklılığı ile kullanım kolaylığı, depolanması ve taşınabilirliğini birleştirerek açıkça birçok iyi para kalitesine sahiptir.”

cryptoglobe


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin