Fidelity, Bitcoin ETF yarışına katılıyor
Fidelity raporu: "Bitcoin sahibi olmak için her zamankinden daha fazla haklı sebep var."

Fidelity, Bitcoin ETF yarışına katılıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Amerika Birleşik Devletleri’nde bir Bitcoin ETF’nin piyasaya çıkması, kimsenin tahmin edemeyeceği bir şey. Bu önerinin kaderi düzenleyicilerin elinde, ancak açık olan şey, rekabetin fon endüstrisinde bazı büyük isimler çekiyor olması. Fidelity, bu rekabete katılan en son isim. Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) yapılan yeni bir başvuru, Wise Origin için planları ortaya koyuyor.

FD Funds Management LLC adlı bir firma fonun sponsoru ve Fidelity Service Company, Inc. yönetici olarak görev yapmakta. Belgeye göre, FD Funds Management LLC, Fidelity’nin ofisi ile aynı Boston, MA adresini paylaşıyor.

Bitcoin ve diğer kripto para birimleri yatırımcıları cezbederken, Bitcoin borsası alım satım fonu için olasılıklar hakkındaki görüşmeler tekrar artıyor.

Kısa süre önce Kanada’da birden fazla bitcoin ETF’si piyasaya sürüldü ve ilgili borsada işlem gören ürünler bir süredir Avrupa’da mevcuttu.

Fidelity masaya güvenilirlik getirir

Fidelity’nin aktif olarak yönetilen yatırım fonları dünyasındaki ağırlığı ve gittikçe öne çıkan ETF alanı göz önüne alındığında, bazı piyasa gözlemcileri, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki Bitcoin ETF tartışmasına artan güvenilirliğin geldiğini görüyor.

Diğerleri, bir Bitcoin ETF’nin hayata geçmesiyle ilgili kesinlik olmadıkça Fidelity’nin oyuna girmeyeceğini düşünüyor.

Fidelity teklifinin piyasaya çıktığını varsayarsak, Fidelity Bitcoin Index PR’yi takip edecek.

SEC başvurusuna göre “Fon, bitcoin’e doğrudan yatırım yapmayı sağlar ve fonun hisseleri, endeksi hesaplamak için kullanılan aynı metodoloji kullanılarak günlük olarak değerlenir”. “The Trust, yatırımcılara, Bitcoin piyasasına, potansiyel giriş engelleri veya doğrudan Bitcoin tutma veya aktarma, Bitcoin spot piyasasından edinme veya madencilikle ilgili riskler olmadan geleneksel bir aracılık hesabı aracılığıyla erişme fırsatı sunuyor.”

ETF pazarı endişeyle Bitcoin ETF’yi beklerken, SEC ilgili tüm teklifleri geri çevirdi. Yatırımcılar ve dijital para birimi evreni, SEC’deki liderlik değişikliğinin Bitcoin ETF’lerinin başarı şansını artıracağını umuyor.

Düzenleyicilerin bir Bitcoin ETF’yi onaylamadaki sorunlarından biri, kripto para biriminde yasadışı faaliyet ve düzenleme eksikliği dahil, yatırımcılar ve spekülatörler için vahşi dalgalanmalar yaratabilecek açıklanamayan bir kaos olmasıdır. Ancak bu aktivite zamanla azaldı.

etftrends


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin