FEI protocol stabil coin projesi başlatarak, 1 milyar dolar ETH kitledi
FEI protocol stabil coin projesi başlatarak, 1 milyar dolar ETH kitledi

FEI protocol stabil coin projesi başlatarak, 1 milyar dolar ETH kitledi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bu Cumartesi günü erken saatlerde, FEI Protocol Genesis etkinliğini gerçekleştirdi ve stabilcoin için taahhütte 639.000’in üzerinde Ether (yaklaşık 1.3 milyar $) başarılı bir şekilde kilitlendi. Proje için toplanan Ethereum, 1 $’lık bir sabitlemeyi korumak için bonding eğrileri kullanan stabilcoinlerini basmak için teminat olarak kullanılacak. FEI’nin protokol mekanizması ayrıca, “sermayeyi daha verimli, adil dağıtımı olan ve tamamen merkezi olmayan” doğrudan teşviklere izin verir. Projeye göre, etkinliğe 17.000’den fazla adres katılarak Uniswap’e 2,6 milyar dolar likidite sağladı.

FEI Mekanizması İçin Potansiyel Tartışma

Ancak proje, mekanizmaları nedeniyle şimdiden eleştiriler aldı. FEI’nin protokol kontrollü değeri (PCV) kullanması, kullanıcılar teminat yatırdığında fonlarının hemen çekilemeyeceği anlamına geliyor. Bunun nedeni, sermayenin protokolün kendisi tarafından sahiplenilmesi ve yönetilmesidir bu, diğer stabilcoinlere kıyasla sermayeyi daha verimli ve merkezi olmayan hale getirir.

Proje başlangıçta katılımcı kullanıcıların FEI’yi 0,50 $ a basmasına izin verdi. Bu, görünüşte 1 $’lık sabit fiyattan çok büyük bir indirim. Ethereum bonding eğrisi arza bağlı olarak büyüyeceğinden, birçok kullanıcı stabilcoinin yeterli teminat yatırıldıktan sonra sabit değerine ulaşacağını tahmin etti.

Ancak, likidite sağlayıcıları ve kısa vadeli yatırımcılar, ticarette büyük kayıplara uğramadan FEI’lerini ETH için satamayacaklarını söylediler. Bunun nedeni, stabilcoinin fiyatını sabitlemek için dinamik bir yakma sistemi kullanan protokolün doğrudan teşvik sistemiydi. Protokolün teknik incelemesine göre, “FEI’yi yüksek satış baskısı döneminde hızlı bir zaman diliminde satmak”, kullanıcının “ciddi bir yanma cezasına çarptırılmasına” yol açacaktır.

Messari araştırma analisti Ryan Watkins bir Twitter gönderisiyle konuyla ilgili düşüncelerini paylaştı: “Şu anda FEI ile ilgili sorun çoğu insanın ETH için geri satmak istemesi, ancak bunu yapmak aşırı zarara neden oluyor. Sonunda, FEI kendi çivisini geri getirmek için yeniden ağırlık verecek, ama sonra ne olacak? FEI için çok az gerçek talep var ve çoğu hala çıkmak için uğraşıyor.”

bitcoinist.com


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin