Fed’in son dönemdeki politikası Bitcoin için ne anlama geliyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Eski ABD milletvekili ve başkan adayı Ron Paul, Fed’in koronavirüs pandemisine yanıt olarak para basma politikalarına ateş püskürdü. Paul, ekonominin acilen yeniden inşa edilmesi gerektiğinin altını çizdi. Peki bu Bitcoin için ne anlama geliyor?

Twitter’da bir tweet dizisi yayımlayan Paul Federal Reserve’ün ABD bilançosunu 6,6 trilyon doların üzerine çıkaran para basma stratejisini kınadı.

Ron Paul: “Fed’in sahte ekonomisi patladı.”

Teksas’ın eski ABD Temsilcisi, Fed’in “sahte ekonomisinin” patladığını ve borsadaki olası bir rallinin ekonomideki mevcut hasarı maskeleyemeyeceğini iddia etti. Paul ayrıca, mali olarak son derece sorumsuz bulduğu davranışa bahane olarak koronavirüsü kullanan politikacılara karşı da uyardı.

Fed’in politikalarının “Amerikan olmadığını” söyleyen Paul, merkez bankasının ekonomideki mikro yönetim politikasını başarısız olarak nitelendirdi. ABD ekonomisinin ve yönetim organının “Amerikan özgürlük fikirleri” ve sağlam para uygulamaları imajında tamamen yeniden yapılandırılması gerektiğini savundu.

Bitcoin için anlamı ne?

Fed’in son dönemde güttüğü para politikaları pek çok üst düzey yönetici tarafından topa tutuluyor. Ron Paul bu isimlerden yalnızca bir tanesi. Söz konusu politikalar sebebiyle doların değer kaybedeceğini, Amerikan ekonomisinin toparlanması hayli zor bir resesyona gireceğini ve ülkeyi zor günlerin beklediğini savunan yöneticiler, bu stratejinin derhal bırakılması gerektiği görüşünde.

Dijitalleşen dünyada kripto paraların rolü yadsınamaz. Özellikle 2008 krizinden sonra ortaya çıkan Bitcoin tam da böyle zamanlarda yeniden şekillenen ekonomilerin baş aktörü halini alabilir. BTC ile birlikte diğer kripto paralar da sahip oldukları çeşitli fonksiyonlarla yeni ekonomi modellerinde önemli rollere sahip olabilir.

Böyle bir durumun gerçekleşmesi halinde ise Bitcoin fiyatlarının çok daha yukarılara taşınması ve yüz binlerce dolarlık fiyat tahminlerinin artık son derece sıradan kabul edilmesi olası. İlerleyen yıllarda neler olacağını hep birlikte göreceğiz.

cryptoglobe

YouTuber’lar yorumladı: Halving sonrasında Bitcoin fiyatı ne olacak?


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin