Fed'in kritik faiz kararının ardından kripto piyasası nasıl hareket edecek?
Fed'in kritik faiz kararının ardından kripto piyasası nasıl hareket edecek?

Fed’in kritik faiz kararının ardından kripto piyasası nasıl hareket edecek?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – ABD Merkez Bankası’nın (Fed) bu yılki faiz artırımı misyonu, Bitcoin, Ethereum ve diğer büyük kripto para birimlerine ağır bir darbe vurdu.

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) 19.000 dolarlık kritik seviyedeki kontrolünü kaybetti ve son yedi gün içinde %6,5 düşerek 18.872 dolar seviyelerine geriledi. 2021 sonundan itibaren tüm zamanların en yüksek seviyesinden %70 daha düşük olan Bitcoin fiyatı, 20.000 dolar seviyesini koruyamadı.

Piyasa değerine göre dünyanın en büyük altcoini olan Ethereum, geçen hafta değerinin %16’sını kaybederek 1.325 dolardan işlem görüyor. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu başkanı Gary Gensler’in korkunç bir uyarısının ardından ETH fiyatı daha fazla kayıp yaşadı.

Gözler Fed’in faiz kararında

ABD Merkez Bankası, enflasyona karşı mücadelesini hızlandırırken küresel piyasalarla birlikte kripto para piyasası Fed’in bugün açıklayacağı faiz kararına odaklandı.

Atlanta bölgesindeki Merit Financial Advisors portföy stratejisi direktörü Caleb Tucker şunları söylüyor:

“Hisse senedi ve kripto para piyasaları ileriye dönük, bu nedenle sadece faiz oranlarının artması beklentisinin büyük bir etkisi oldu.”

Fed Salı günü iki günlük bir politika toplantısına başlarken, yetkililerin toplantılarının sonunda kısa vadeli faiz oranlarını 75 baz oranında artırması bekleniyor.

Vanguard Group’ta kıdemli uluslararası ekonomist olan Andrew Patterson, Yahoo Finance Live’a şunları söyledi:

“Enflasyonu düşürmek istedikleri için bunun inişli çıkışlı bir yolculuk olacağını bir süredir kabul ettiler.”

Dijital varlık fiyat izleme web sitesi CoinMarketCap’ten alınan verilere göre, kripto para piyasasının toplam değeri %6,3 azalarak 908 milyar dolara geriledi.

Fed faiz artışı ve Bitcoin arasındaki korelasyon

Fed, bu haftaki iki günlük para politikası toplantısında, ABD’de yükselen enflasyonla mücadele için 75 baz puan yerine 100 baz puanlık faiz artırımına gidebilir. Eğer bu gerçekleşirse, Fed’in faiz oranlarını en son Şubat 1989’da 100 baz puan yükseltmesinden bu yana 33 yıldan fazla bir süredir faiz oranlarındaki en önemli artış olacaktır.

Fed Başkanı Jerome Powell, enflasyonla mücadele için yüksek faiz oranlarını korumayı vurguladı ve merkez bankasının Amerikalıların enflasyon beklentilerinin yükselmeye devam etmesini istemediğini ve tarihin erken gevşeme politikasına karşı tavsiyede bulunduğunu vurguladı.

Bu arada, Fed’in Mart, Mayıs ve Haziran toplantılarının ardından Bitcoin fiyatı en az yüzde 10 düştü. Temmuz toplantısının ardından yaşanan düşüş çok sert olmamasına rağmen, Fed’in faiz artırımları ile kripto piyasası arasında önemli bir ilişki var.

bitcoinist


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin