FED'in faiz kararının ardından piyasadaki varlıkları son durumu!
FED'in faiz kararının ardından piyasadaki varlıkları son durumu!

FED’in faiz kararının ardından piyasadaki varlıkları son durumu!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Wall Street, Fed’in Aralık ayındaki bir sonraki toplantıdan sonra gelebilecek daha küçük zamlara işaret etmesinin ardından yükseliş kaydetti. FED bugün 75 puan faiz artışı kararı verdi. Bu kararın ardından ABD borsası yükseldi. Önceki kayıplar azalırken küçük oranda da olsa artışlar yaşandı.

İnatla yüksek kalan ve hedef federal fon oranını %3,75 ile %4,00 arasında bir aralıkta belirleyen enflasyonu düşürmeyi amaçlayan Fed’in bu boyuttaki art arda dördüncü artışı oldu. Banka orantısız faiz artışlarının ekonomi üzerindeki etkisinin bilincindeydi.

Yatırımcılar, Fed’in Aralık toplantısında faiz artırımlarını azaltma konusundaki istekliliğini göstereceğinden umutluydu, ancak bunun yerine genel olarak 75 baz puanlık bir faiz artışı beklendi.

Faiz kararının ardından S&P 500 %0,7 yükseldi. Nasdaq ise %0,7 arttı ve Dow Jones Sanayi Ortalaması 338 puan veya %1 artarak 33.004’te kapandı. Federal Rezerv’in faiz oranı politikası açıklamasının öğleden sonra 2’de yayınlanmasından önce endeksler düşüşteydi.

S&P 500 şirketlerinin kabaca %70’i üç aylık karlarını bildirmişken, büyüme beklentileri bir önceki gün %4,7’den ve Ekim başında %4,5’ten marjinal olarak %4,8’e yükseldi.

Fed’in açıklamasının ardından, S&p 500’ün 11 sektörünün çoğunluğu artış gördü. Kazançların çoğunluğunu bankalar, sağlık hizmeti sağlayıcıları ve teknoloji hisseleri oluşturdu.

Kripto piyasasında fazla oynaklık yok

Uzun vadede hazine getirileri ise düşüş kaydetti. Fed’in açıklamasını yapmadan kısa bir süre önce, yaklaşan Fed kararına ilişkin piyasa beklentilerini sıklıkla takip eden iki yıllık Hazine’nin getirisi %4,55’ten %4,45’e geriledi.  Avrupa’daki piyasalar çoğunlukla düşüşteyken, Asya’dakiler genellikle daha yüksekti. Öte yandan, kripto piyasası, Fed’in duyurusu sırasında Bitcoin’in %1,3 ve Ethereum’un %2 artmasıyla kendini büyük ölçüde korudu.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin