Federal Rezerv'in faiz artırım kararı ve Bitcoin fiyatındaki değişimler!
Federal Rezerv'in faiz artırım kararı ve Bitcoin fiyatındaki değişimler!

Federal Rezerv’in faiz artırım kararı ve Bitcoin fiyatındaki değişimler!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Federal Rezerv’in faiz oranlarını artırması, Bitcoin fiyatı üzerinde daha fazla dalgalanmaya neden oldu. Kripto para birimi Bitcoin, Federal Rezerv’in son faiz artırımı duyurusunun ardından düşüş yaşadı. Bitcoin şu anda Bitstamp borsasında %0,29 değer kaybıyla 28.554 dolardan işlem görüyor.

Bitstamp

Para politikasındaki değişimlerin piyasaya etkisi

Faiz artırımı, piyasa beklentileriyle uyumlu bir şekilde gerçekleşti. Merkez bankası, gösterge faiz oranını 25 baz puan artırarak %5-%5,25 hedef aralığına yükseltti.

Fed, politika lehine oybirliğiyle yapılan bu kararında ileride daha fazla faiz artırımı sinyali veren önceki dilini atladı.

Federal Rezerv, ekonomik aktivitenin ilk çeyrekte güçlü istihdam kazanımları ve düşük işsizlik oranı ile ılımlı bir hızda büyüdüğünü belirtti, ancak enflasyon istenmeyen bir gölge olmaya devam ediyor.

ABD bankacılık sistemi sağlam ve esnek kabul ediliyor, ancak hane halkı ve işletmeler için daha sıkı kredi koşullarının ekonomik aktivite, işe alım ve enflasyonu frenleyebileceği öngörülüyor.

Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC), uzun vadede maksimum istihdama ve %2’lik bir enflasyon oranına giden yolu açmayı hedefliyor.

Nihai hedefe odaklanan FOMC, federal fon oranı için hedef aralığını %5-%5,25’e yükseltmeye karar verdi ve para politikası üzerindeki etkilerini değerlendirirken gelen bilgileri yakından izleyecek.

FOMC, hedeflerine ulaşmasını engelleyebilecek engeller ortaya çıkarsa yön değiştirmeye ve para politikası duruşunu ayarlamaya hazır olduğunu belirtiyor. İşgücü piyasası koşulları, enflasyon baskıları ve beklentileri ile finansal ve uluslararası gelişmelere ilişkin okumalar yoluyla ince ince işlenen geniş bir bilgi yelpazesini dikkate alacaklar.

u.today


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin