Fed tarafından beklenen karar çıktı: Faiz kararı sabit tutuldu
Fed tarafından beklenen karar çıktı: Faiz kararı sabit tutuldu

Fed tarafından beklenen karar çıktı: Faiz kararı sabit tutuldu

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – 3 Kasım Çarşamba günü Fed toplantısından çıkacak karar piyasada merakla bekleniyordu. Ekonomistler her ne kadar politika faizini sabit beklese de tedirginlik oluşmuştu. Bitcoin, oluşan tedirginilik sonrasında 61.600 dolara kadar sarkmıştı. Ancak Fed tarafından beklenen açıklama geldi. Faiz yeniden 0-0,25 arasında tutuldu.

Bugün TSİ 21’de başlayan toplantı Jerome Powell’ın 21.30’da basın toplantısıyla son bulacak. Fed Başkanı Jerome Powell’ın, piyasanın aksi yönde açıklama yapmayacağı bekleniyor. Çoğunluğun beklediği faizlerde bir değişikliğe gidilmedi. Bu da başta kripto piyasası olmak üzere küresel varlıkları yeniden harekete geçirdi.

Fed, faizi sabit tutarak piyasalara sürpriz yapmadı. Ancak varlık alımlarını azaltacağını duyurdu. Varlık alımlarını ise Kasım ayı ile başlatacağı gelen haberler arasında. Hazine alımları bu aydan itibaren 15 milyar dolarla birlikte düşerecek.

Fed sonrası Bitcoin, 60.400 dolara iğne attı

21.30’da Fed Başkanı Jerome Powell’ın açıklaması merak edilse de kripto varlıkları hareketine başladı. Faiz politikasının sabit gelmesiyle birlikte Bitcoin anlık 60.400 dolara kadar geriledi. Ancak Haberin pozitif yansımasıyla yeniden 62.000 doların üzerine çıktı.

Fed kararına altcoinler ise daha sert tepki verdi. Ethereum, 4.500 dolara çekilmesine rağmen hızlı toparladı. anlık olarak 4.550 dolar üzerinde işlem görüyor.


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Bodrum mutlu son

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin