Fed sonrası gözler içeriye döndü: İşte TCMB’nin faiz kararı

Fed sonrası gözler içeriye döndü: İşte TCMB’nin faiz kararı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Dün Amerika Merkez Bankası faiz kararını duyurdu. Tüm dünyanın merakla beklediği faiz kararı beklentiler ışığında gerçekleşti. Fed toplantısından 75 baz puanlık bir artış kararı çıktı. Bugün ise ülkemizdeki kararı merakla bekleniyordu. İşte TCMB’nin açıkladığı faiz kararı…

Saat 14’te Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası, faiz politikasında yine değişikliğe gitti. Geçtiğimiz faiz kararında büyük bir sürprize imza atan kurum, yine indirme yönünde karar aldı.

Daha önceki birçok faiz kararı değiştirilmemişti. Ocak ayından bu yana açıklanan karar hep sabit olarak alınmıştı. Fakat ilk defa geçtiğimiz ay faiz indirimine gidilmişti. şimdi de 100 baz puanlık indirim yapıldı. Tüm dünyada faiz artarken ülkemizde tam tersi durum söz konusu.

100 bazlık düşüşle beraber politika faizisi 13’ten 12’li seviyelerine geriledi. Piyasaların aksine bir karar alan TCMB indirim stratejisini uygulamaya devam ediyor.

Dolar her geçen gün rekor tazeliyor

USD/TRY paritesi 18’li seviyelerin üzerinde iyice yer edindi. Bu seviyelerde daha çok artış yaşayarak günlük rekorlar geliyor. Faiz kararının ardından ise fiyatta az bir değişiklik yaşandı. Parite yüzde 0,30 artışla 18,38 TL’nin üzerine çıktı.


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin