Son Dakika: Kripto dünyasını yakından ilgilendiren Fed tutanakları açıklandı

Fed para politikasını yayınladı: En dikkat çeken detay stablecoinler oldu!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Yeni bir Federal Rezerv raporu yayınladı. Raporda kripto varlıklar yine gündemdeydi. Son günlerde yaşanan olayları ele olan Fed, önemli konu başlıklarını çıkardı.

Raporda en fazla dikkat çeken ise, stabilcoinler oldu. Fed, stablecoinlerin şeffaflık ve genellikle “güvenli” rezerv eksikliği nedeniyle finansal sistem için bir risk oluşturduğunu söyledi.

Federal Rezerv Stabilcoin riskleri üzerinde duruyor

Federal Rezerv, istikrarlı paraların finansal sistemi tehlikeye atabileceğini yineledi. ABD merkez bankası, bugün Kongreye sunulan Para Politikası Raporunda, “belirli sabit paraların değerindeki çöküş ve diğer dijital varlıklar için piyasalarda yaşanan son gerilimlerin bu tür yapıların kırılganlığını gösterdiğini” iddia etti.

Raporda ayrıca “güvenli ve yeterince likit varlıklarla desteklenmeyen ve uygun düzenleyici standartlara tabi olmayan stablecoinlerin, potansiyel olarak istikrarsızlaştırıcı işlemlere duyarlılık dahil olmak üzere yatırımcılar ve potansiyel olarak finansal sistem için risk oluşturduğu” belirtildi.

Stablecoinler daha çok sorgulanıyor

Sabit varlıklar, ABD doları gibi bir temel varlıkla 1:1 oranını korumayı amaçlayan bir tür kripto para birimidir. Bazı ihraççılar, kripto paralarını rezervlerle destekleyerek bunu başarıyor. Ancak diğerleri karmaşık algoritmalara dayanır. Buna algoritmik stablecoin olarak isimlendiriliyor.

Stablecoin’ler, Terra blok zincirine sabitlenmiş algoritmik bir stabilcoin olan UST’nin muhteşem çöküşü sayesinde son haftalarda hükümet yetkililerinin ve düzenleyicilerin dikkatini giderek daha fazla çekti.

Federal Rezerv’in raporu, Terra’dan ismiyle bahsetmeyi bıraksa da, stabilcoinlerin piyasalara verebileceği zararın bir örneği olarak protokole atıfta bulundu.

Rapor ayrıca, stabilcoin ihraççıları arasında risk ve rezerv likiditesi konusunda şeffaflık eksikliğini eleştirdi. Ayrıca, stabilcoinlerin, potansiyel olarak “[piyasadaki] oynaklığı artırabilecek” ve ihraççıların itfa edememe risklerini artırabilecek kaldıraç ticareti için teminat olarak yaygın olarak kullanıldığı konusunda uyardı.

cryptobriefing


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin