Analist çıldırmış olmalı: Bu düşüşte BTC alımını öne çıkarıyor!

Fed öncesi Bitcoin ve bilmemiz gerekenler

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Fed’in faiz kararına az bir zaman kala tüm piyasalarda risk iştahı kabarmış durumda. Hisse senetleri ve dijital varlıklar karar öncesinde stres yaşamaya başladı. Fed öncesi Bitcoin ve türevleri ise kritik bir bölge altına sarktı. İşte daha fazla detay…

Fed, kripto ve risk varlıkları için bir “şok edici” bir enflasyon hamlesine hazırlanıyor olabilir. 

Piyasalarda ekonomistler 75 baz puan üzerinde dursa da 100 baz puan felaketi çağrıştırıyor. 100 baz puan artışı ise kripto varlıkları derinden etkileyebilir.

Fed öncesi Bitcoin ve türevleri

Fed öncesi Bitcoin (BTC), Temmuz ayından bu yana en düşük haftalık kapanışın ardından bir hafta daha “dev” makro duyurularıyla karşı karşıya kalıyor. Şu anki BTC/USD paritesi ise 19.000 bandının altında seyrediyor.

Amerika Birleşik Devletleri’nden gelen en son enflasyon verileri riskleri gözler önüne serdi. Bunu takiben günlerce süren kayıpların ardından, altcoinler ve BTC/USD paritesi beklenen şekilde toparlanamadı.

En büyük kripto para birimi henüz 20.000 doları ikna edici desteğe çevirmedi. Psikolojik sınır artık zayıf kaybediyor. Bu da piyasanın zayıflaması anlamına geliyor. 

Fed öncesi Bitcoin ve boğaların endişelenmesi normal. Çünkü bu sefer yapılacak olan faiz artırımı hakkında söylentiler stesi fazlasıyla artırıyor. Ayrıca Fed’in şahin bakışı tüm makro ekonomi üzerinde baskı oluşturuyor.

Fed’in faiz artırımı gündemde

Haftanın ana olayı, Federal Rezerv’in artıracağı faiz oranı. Tüm dünya Amerika’dan gelecek habere kitlenmiş durumda.

Ağustos ayı Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), beklentilerin üzerinde gerçekleşmesi zaten piyasaları sarstı.  Bu nedenle, piyasa şimdi Fed faizi için minimum 75 baz puanlık bir artışta tamamen fiyatlandırıldı. Fed öncesi Bitcoin, ezilirken sonrasında da nasıl bir tepki vereceği henüz bilinmiyor.

Fed faiz kararı ne zaman?

Amerika Merkez Bankası, faiz kararını bu hafta açıklayacak. 21 Eylül Çarşamba günü TSİ 21’de Fed’in faiz kararı belli olacak. Şimdilik beklenti 75 baz puan.

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin