Fed Faiz kararı sonrasında kripto varlıklarda son durum: BTC ve altlar nasıl tepki verdi?

Fed faiz kararı sonrasında kripto varlıklarda son durum: BTC ve altlar nasıl tepki verdi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto piyasası, Luna çöküşünden sonra Haziran ayında da kötü haberlerden kurutulamadı. Ekonomik krizin yaşandığı dünya genelinde dijital varlıklar hemen etkileniyor. Bu süreçte varlıkları en çok enflasyon ve faiz söylemleri etkiledi. Amerika Merkez Bankası’nın şahin görünümü ve açıklamaları piyasayı adeta dizginliyor. 

Fed, 2022 yılının ilk aylarından bu yana sürekli yaptığı söylemlerle özellikle kripto piyasasını etkisi altına almaya çalıştı. Bir türlü söylemlerden kurutulamayan Bitcoin ve türevleri düşüşe mahkum kaldı. Geldiğimiz bu süreçte ise Bitcoin, 2017 yılında zirve yaptığı 20.000 dolar seviyelerine geldi.

Bugün son olarak Fed’in faiz kararından önce piyasa iyice gerildi. Haftalık bazda pek çok ürünün ağır yaralı olduğunu gördük. Sadece bireysel değil kurumsal yatırımcılarda da önemli zararlar oluştu.

Kripto varlıklarda son durum

Bitcoin, bugün öğle saatlerinde geldiği 20.000 dolarlık seviyelerden sonra yukarı yönlü hareketine başladı. Fed tarafından gelen baskıyı kıran BTC, yükselişe geçti. Fakat volatilitenin yüksek olduğunu söylemek gerekir. Sadece birkaç dakika önce 21.000 doların altında olan lider kripto para, şimdi 21.500 doların üzerinde.

BTC’nin tepki vermesinden sonra Ethereum’da sert hareketlere başladı. Bazı borsalarda 1.000 doların bile altına sarkan Ether şimdi 1.150$ üstünde tutunmaya çalışıyor.

Faiz kararından sonra Fed Başkanı Jerome Powell ise önemli açıklamalar yaptı. Powell, yılın geri kalan toplantılarda faizi 50 ya da 75 baz puan artıracağını söyledi. Fed’in faiz artırımında hızlı davrandığını da sözlerine ekledi.


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin